Луксозният апартамент в болница „Лозенец“ може да е свързан с трансплантация на органи

12
Според Стойчо Кацаров е възможно апартаментът да е бил използва с цел да се запази в тайна случващото се
Според Стойчо Кацаров е възможно апартаментът да е бил използва с цел да се запази в тайна случващото се Видео: NOVA

Според Стойчо Кацаров е възможно апартаментът да е бил използва с цел да се запази в тайна случващото се

Здравното министерство извършва незабавна проверка в болница „Лозенец” за тайнствения луксозен апартамент в лечебното заведение. Според сегашното ръководство, жилището фантом е било изградено по времето на бившето ръководство.

От Здравното министерство съобщиха, че министър Христо Хинков е разпоредил незабавна проверка по случая и „Вътрешен одит” към Министерството на здравеопазването вече извършва такава. Районната прокуратура обяви, че са открити данни за престъпление, но делото е предадено по компетенция в Софийската градска прокуратура, предаде NOVA.

Преди две години международно разследване показа, че в болница „Лозенец” са извършвани нерегламентирани трансплантации на мними хора от Украйна и Молдова. По времето, когато разкритията станаха известни, здравен министър беше д-р Стойчо Кацаров. Според него е възможно апартаментът да е бил използван от такъв тип пациенти с цел да се запази в тайна случващото се.

„Ставаше дума за документи, които посочват, че млади хора от Украйна и Молдова са дарявали бъбреците си на свои възрастни роднини от Саудитска Арабия, Израел и Япония”, коментира Кацаров.

По времето, когато бил министър, той не знаел за наличието на луксозното помещение. Убеден е обаче, че няма как то да е било тайна за служителите на болницата.

„В тази болница работят неколкостотин души. Никой не е видял това? Фирмата, която го е изграждала, не знае? Защо всички хора са си мълчали чак до ден днешен. Знае ли са, даже са прикривали”, смята Кацаров.

Според бившия директор на болница „Пирогов” д-р Спас Спасков не е възможно да няма документи за наличието на луксозния апартамент.

„Документите ги има. Въпросът е дали този, които ги иска, знае къде да ги търси. Абсурдно е в една такава болница да не се знае какво се прави. Такъв тип документи имат и дубъл”, каза той.

Апартаментът с луксозно обзавеждане като джакузи и сауна, се разпростира на площ от 500 квадрата. Според зам.-директора на болница „Лозенец” д-р Светлин Сталянов ремонтът на помещението е станал през 2014 г. Справка в сайта на лечебното заведение показва, че тогава директор е проф. Любомир Спасов. Той обясни, че знае за помещението и че то било направено през 2008 г. За него не били похарчени пари на болницата и Медицинския университет. В момента проф. Спасов е един от кандидатите за декан Медицинския факултет към СУ.

Скандалите около бившата правителствена болница не са от вчера, припомни специалистът по медицинско право адвокат Мария Петрова.

Бившият директор на болницата проф. Спасов обясни, че ще говори, след като изборът на декан за Медицинския факултет приключи. Допълни, че това не било апартамент, а негов кабинет, изграден без да се харчат държавни средства, с всички необходими документи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    Естествено
    че е бил хотелска част на богатите трансплантирани от Иман, Израел и др. държави. Вероятно парите за изграждането са дарени именно с такава цел. Относно записващите устройства следва да се установи с кои камери са комуникирали, имало ли аудио и видеозаписващо устройство, защо на входа на болницата няма поставени табели указващи на гражданите че болницата е под видео и аудио контрол, много интересно дали се съдържа оригинален запис за акушерката, която беше осъдена и за която нейния адвокат твърдеше че на записите е видно, че фигурата от записа на побоя над новороденото не отговаря на действителната физическа фигура на акушерката, дали не са манипулирани впоследствие записите. УЖАС на УЖАСИТЕ в тая болница. Да не говорим, че трябва да й се отнеме лиценза на здравно заведение, след като е допускано болни, които се нуждаят от медицинска помощ - Явор Златанов нуждаещ се от хемодиализа от случая с осемте джуджета да му бъде отказвана такава докато не си прехвърли дружествените дялове, нарушавайки принципа на Хипократовата клетва и целта с която е създадено болничното заведение - да осигурява здравна помощ и лечение, а не рекет над болните, настанени в нея.
  • 2
    1
    12345
    Що народ изкормиха нацистите в усрайна покрай тази "война". Що органи разпродадоха на черно, особено на деца Сащ и острова са особено доволни и заинтересовани потокът да не спира. Кормят като блатни таранки даже относително леко ранените.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари