"Лукойл" плаща до 100 милиона лева данък "свръхпечалба"

0
Финансовото министерство очаква това да стане до края на седмицата
Финансовото министерство очаква това да стане до края на седмицата Снимка: ЕПА / БГНЕС

Финансовото министерство очаква това да стане до края на седмицата

Служебното правителство очаква още до края на седмицата да преведе в бюджета до 100 млн. лева като авансов данък върху свръхпечалбата. Това заяви на брифинг служебната министърка на финансите Росица Велкова, предава БНР.

Доколкото ми е известно, няма промяна в позицията на "Лукойл", коментира още Велкова.

Както е известно, правителството и "Лукойл" постигнаха споразумение компанията да прехвърли дейността си изцяло в България и да плаща данъци към българския бюджет, след като години наред това беше избягвано.

Изпълнението на предвиденото в европейската регулация допълнително облагане на свръхпечалбата с данък от 33 на сто ще доведе до многократно по-големи приходи в бюджета на България. Според разчетите след изземване на свръхпечалбите може да разчитаме в бюджета тази година да влязат 100 млн. лв., а догодина - 700 млн. лева, посочиха от Министерството на финансите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари