Лукарски спъна Румен Христов - не му дава да бъде премиер

0
Ненчев се моли да си запази мястото, защото прокуратурата щяла да го цапардоса
Ненчев се моли да си запази мястото, защото прокуратурата щяла да го цапардоса Снимка: Канал 3

Изборът на премиер забуксува и оттам забави темпото на консултациите.

Причината - от тази сутрин лидерът на СДС Божидар Лукарски отново се е прицелил в премиерския пост. Лукарски спънал и Румен Христов - не давал той да бъде премиер, след като самият лидер няма да е. Това наложило спешно в играта да се завърне като кандидат-премиер Найден Зеленогорски, научихме от Канал 3.

Реформаторите се видели в чудо и се чудят как да излязат от ситуацията, тъй като почти бил постигнат консенсус човекът, който взе мандата от президента, Румен Христов, да е номиниран за премиер. Пуснали в играта на номинации освен Петър Москов и Гроздан Караджов, който е от Гражданската квота.

Накрая склонил пак да го обсъждат и самият Найден Зеленогорски, като видял как РБ не могат да се разберат за премиера.

Патриотите пък ще са "за" Зеленогорски с две ръце, подкрепят и Христов, но не искат нито Лукарски, нито Москов или Караджов.

По информация на Канал 3 своя лидер и премиер Бойко Борисов в крайна сметка ще последват само четирима герберски министри - Владислав Горанов и Томислав Дончев, които вече го заявиха, както и екоминистърката Ивелина Василева и регионалната министърка Лиляна Павлова.

Новият финансов министър ще се казва Кирил Ананиев - по-известен като бюджетарят на републиката, правил бюджетите на поне десетина правителства у нас. В момента той е заместник на Горанов. Постът на Павлова ще бъде поет също от нейн заместник. ГЕРБ ще посочат приемниците на своите, които си тръгнат, всички останали се натискат да си останат по министерствата.

Остават в министерските си кресла и Бъчварова, Рашидов, Ангелкова, а Ненчев направо го ударил на молба да си запази мястото, защото прокуратурата щяла да го цапардоса, разказаха участници в совалките и преговорите. Поради това вероятно Каракачанов ще се размине с поста на военен министър. Затова пък ПФ готвят Славчо Атанасов за мястото на Рашидов.

И там има обрат обаче - Рашидов май се отказал да си ходи.

Вицето Меглена Кунева пък искала да се спаси от тежкия ресор образование, където тотално се провали. Искала да си остане само вицепремиер. Нейното място вероятно ще заеме шефката на образователната комисия Милена Дамянова, като за поста бе спрегната и съпартийката й и колежка Снежана Дукова.

Официално консултациите в стаята на ГЕРБ продължават вече два часа, а излизащите за кратко от преговорите мълчат и не коментират с един и същи аргумент: "Преговорите продължават".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари