Лозан Панов: Мракобесните времена в българското правосъдие тепърва предстоят!

0
Милеещите чада на Майка България първо трябва да спрат груповото ѝ изнасилване от глутница вълци, заяви председателят на Върховния касационен съд
Милеещите чада на Майка България първо трябва да спрат груповото ѝ изнасилване от глутница вълци, заяви председателят на Върховния касационен съд Снимка: БГНЕС

Ситуацията в правосъдната ни система тепърва ще се влошава.

Такава прогноза направи председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов в своя реч по време на форум, организиран от инициативата „Правосъдие за всеки” и гражданско движение „Боец”.

На форума за пореден път Панов говори за зависимостите в съдебната власт и с цветущи метафори обрисува трагичната, според него ситуация, в държавата, информира Дарик.

Милеещите чада на Майка България първо трябва да спрат груповото ѝ изнасилване от глутница вълци”. С подобни изразни средства единият от тримата големи в съдебната власт за пореден път отправи остри критики към представителите на трите власти. В речта си Панов заговори за отношението на Хитлер към съдиите. „С примера, с който си послужих, бих искал да провокирам размисъл и най-вече дебат за състоянието на правовата държава“, посочи пред аудиторията председателят на ВКС:

Милеещите чада на Майка България първо трябва да спрат груповото ѝ изнасилване от глутница вълци. Държавата започва и завършва със справедливостта. В момента ставаме свидетели на изключително ожесточена борба за пълното подчиняване на съда, защото в системата все още има магистрати, които защитават достойнството и честта на тогата“, каза Панов.

Според председателя на върховния съд, главният прокурор Сотир Цацаров е решил да стане главен съдебен инспектор след края на мандата си, който приключва тази година.

Ако кажа, че независимостта на съдебната система и свободата на медиите у нас са под голям въпрос, ще трябва да добавя и още нещо - мракобесните времена в българското правосъдие тепърва предстоят, защото настоящият главен прокурор Сотир Цацаров вече се е прицелил към креслото на главния инспектор. Благодарение на правомощията, с които разполага тази институция, тя ще се превърне в поредното завоевание на олигархични интереси така, както работеше българската прокуратура през последните 7 години“, допълни той.

Панов се обяви и против заявката на правосъдния министър Данаил Кирилов за законови промени, които да създадат възможност за предсрочно прекратяване на мандатите на главния прокурор, председателите на Върховния административен съд (ВАС) и Върховния касационен съд (ВКС).

Оставам с впечатление, че се търси по-скоро основание, а не законови предпоставки“, коментира още Панов като допълни, че и сегашните текстове дават такава възможност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари