Лорер: Правителството не подкрепя обявяването на форсмажор

0
И коалиционните партньори не подкрепят идеята, коментира министърът
И коалиционните партньори не подкрепят идеята, коментира министърът Снимка: БГНЕС

Освен партия "Продължаваме промяната", и коалиционните партньори не подкрепят идеята

Правителството не подкрепя обявяването на състояние на форсмажор за българските фирми заради войната в Украйна, тъй като щетите към икономиката ще бъдат много по-големи, отколкото ползите за някои конкретни фирми, заяви във Велико Търново министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, предава БНР.

Според него това е екстравагантна идея, чута за първи път на заседанието на парламентарната комисия по икономика, преди това не е обсъждана в правителството, нито в коалицията - това е идея на БСП.

По думите му, освен партия "Продължаваме промяната", и коалиционните партньори не подкрепят идеята и подчерта, че няма място за обявяване на форсмажор от държавата, защото ударът върху българската икономика от въведения форсмажор и от нашите контрагенти от чужбина ще е много тежък.

"Никой в Европа не го практикува, защото форсмажор може да поиска всяка една компания, а всеки един съд да прецени по договорно право дали това е актуално или не", посочи Лорер.

Министърът подчерта, че държавата продължава да се грижи за компаниите и се обсъжда дали мерките са адекватни на моментното състояние.

"Грижим се и оперативните програми от Европейския съюз да заработят максимално бързо. В края на март имаме реакция за енергийна ефективност 120 милиона, които влизат в действие, така че правим всичко възможно по силите на правителството компаниите да имат с какво да работят", посочи Даниел Лорер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    Хм
    То и ние не искаме чифути в българското правителство. Защото още помним как един продажник и безродник се сополивеше от щастие до трабанта си, че ни натика в шибаното ви НАТО без референдум!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари