Лорд Ротшилд: Светът е на ръба на катастрофа!

0
Лорд Ротшилд за първи път проговаря открито за световната криза
Лорд Ротшилд за първи път проговаря открито за световната криза

Лорд Ротшилд за първи път проговаря открито за световната криза

Един от най-влиятелните и могъщи финансисти на планетата, чието родословие е обвито в тайна за първи път прави публична прогноза за съдбата на света. Лорд Ротшилд коментира световната ситуация и според него планетата е на ръба на катастрофа. Която ще унищожи познатия досега порядък.
 

„Светът е на ръба на катастрофа, в Близкия изток е хаос, Русия е агресивна, а ЕС е на колене“, коментира той Светът е изправен пред по-голяма опасност, отколкото в края на Втората световна война. Безработицата заплашва европейската икономика, а хаосът г поглъща Близкия изток, предупреждава Ротшилд, предава британския вестник Telegraph.

„Освен бурната икономическа ситуация, изправени сме и пред геополитическа криза, която е може би по-опасно от всяка друга, която сме имали от времето на Втората световна война насам. Хаос и екстремизъм сеят разруха в Близкия изток, руската агресия се разпространява, а безработицата отслабва Европа, главно заради провала на структурните реформи в много страни членки на ЕС“, каза 78-годишният бизнесмен.

Въпреки това, тази оценка не е толкова мрачна, в сравнение с прогнозите за миналата година. Тогава известния банкер смяташе, че забавянето на растежа на китайската икономика и възможното надценяване на стойността на акциите могат да бъдат най-големите предизвикателства в света.

Известният банкер е убеден, че едно преструктуриране на световните капитали може да извади светът от кризата. „В Европа, комбинацията от силно евро, агресивна програма за квантитативни улеснения и приходите от ценни книжа, могат да доведат до по-високи стойности на акциите“, казва банкерът в свое интервю.

Анализът на Ротшилд се базира на факта, че семейството му има дял във всеки отрасъл на световната икономика. Фамилията му от десетилетия държи финансите на Европа и контролира целия свят чрез участие в акционерни дружества, петролни компании, железопътни линии, дори в търговията с антики. Въпреки това семейството е изключително дискретно относно участието си в мащабни бизнес начинания, които влияят върху икономиките в цял свят. 

Източник: вестник Зора
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари