Разкриха случаи на насилие във фундаменталистка католическа група

1
Групата има последователи в над 60 държави на шест континента
Групата има последователи в над 60 държави на шест континента

Групата има последователи в над 60 държави на шест континента

Сексуално, психологическо и физическо насилие е било извършвано в ултраконсервативното "Общество на Свети Пий Десети", съобщи швейцарският вестник "Там" след разследване, продължило няколко месеца, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Тази дисидентска католическа група "не може да избегне обвиненията в контрол, сексуално насилие и сектантство", пише вестникът. Организация за подпомагане на жертвите определя броя на "проблемните свещеници" от групата на около шестдесет, или близо 10% от състава.

Основано през 1970 г. от противоречивия френски епископ Марсел Льофевър, "Обществото на Свети Пий Десети" е група от католици фундаменталисти, които категорично се противопоставят на реформите в Католическата църква, приети от Втория ватикански събор през 60-те години на 20 век. Седалището му се намира близо до Менцинген, южно от Цюрих. Твърди, че присъства в над 60 държави на шест континента, има 590 свещеници и почти половин милион последователи.

Швейцарското издание посвещава първите шест страници на съботното си издание на резултатите от разследването си, като твърди, че е получило повече от двадесет вътрешни документа, включително писма, подписани от висши членове на групата, и заключения от вътрешни проверки. "Нашият анализ показва, че сексуалното, психологическо и физическо насилие е било извършвано по всички краища на Европа и света, още от основаването на братството и до 2020 г.", пише в обширния материал.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Болни мозъци
    Болни мозъци колко щеш Следене,контрол,откачалници.IP адреси MAC IMEI и какво ли не.Секти.Инквизитори.Побъркана работа.Много лентяйски народ
  • 5
    1
    Василитса Прекрасна
    Мен не ме насилиха. Сама се дадох на Доктора. 69.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари