Локо (Русе) изхвърли „Волов“ от Трета лига

0
"Железничарите" вкараха 5 гола
"Железничарите" вкараха 5 гола

Локомотив (Русе) разгроми като гост Волов (Шумен) с 5:1 в среща от последния кръг на първенството в Североизточната трета лига. Загубата на шуменския тим коства изпадането му от Трета лига.

Двубоят на стадион „Панайот Волов“ беше с ключово значение за домакините, които имаха крехък аванс от две точки пред Бенковски (Бяла) на дъното в класирането. Много бързо обаче, стана ясно, че шуменци нямат сили да се противопоставят на мощната игра на русенските „железничари“.

След няколко пропуска, в 18-ата минута централният нападател на Локо (Русе) Радомир Хараланов засече едно центриране и провря топката под плонжа на вратаря, откривайки резултата.

Шест минути по-късно Мартин Иванов центрира от корнер и Станимир Ангелов удвои с неспасяем удар в левия горен ъгъл на шуменската врата.

В последната минута на първото полувреме всичко вече беше ясно. Хараланов засече с летящ плонж центриране на Перчемлиев, вратарят съумя да избие, но топката стигна до Дениз Неджмиев, който вкара третия гол за „железничарите“.

Картината на терена не се промени и през втората част, тъй като домакините от „Волов“, изглежда, вече се бяха примирили със съдбата си. Русенци продължиха да мачкат методично съперника и не след дълго стигнаха до четвърти гол. Бекът Ивайло Иванов проби по левия фланг и центрира в наказателното поле, където Станимир Ангелов вкара втория си гол в двубоя.

В 78-ата минута, все пак, шуменци успяха да вкарат почетен гол чрез Сейхан Ахмед. Две минути по-късно Дениз Неждмиев също записа името си за втори път сред голмайсторите. След негов удар топката рикошира в тялото на защитник и влетя в мрежата на шуменската врата за крайното 5:1 за Локо (Русе).

По този начин „железничарите“ играха феърплей и косвено помогнаха на Бенковски (Бяла) да се спаси от изпадане. Беленчани изпревариха „Волов“ на финалната права след победа у дома над „Кубрат 2016“ с 2:0.

„Резултатът говори най-добре. Категоричната ни победа не подлежи на съмнение. Имахме за цел да защитим честта си и да докажем, че не влизаме в договорки, въпреки, че мачът нямаше абсолютно никакво значение за нашето класиране, докато за „Волов“ беше на живот и смърт. Поздравявам моите футболисти за чудесния завършек на сезона“, сподели минути след мача в Шумен старши треньорът на Локо (Русе) Ивайло Кирилов.

Съставът на Локо (Русе): Радосвет Христов, Владимир Перчемлиев, Огнян Брайнов, Мартин Иванов, Ивайло Иванов, Мерт Хасан, Мартин Недков, Станимир Ангелов (65′ – Симеон Стойчев), Динко Станчев (85′ – Ерсин Енверов), Дениз Неджмиев, Радомир Хараланов (78′ – Кристиян Атанасов).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари