Локо Русе и Спартак Варна откриват новия сезон

0
Времето за мача във Варна ще бъде слънчево и горещо
Времето за мача във Варна ще бъде слънчево и горещо

Спартак 1918 (Варна) и Локомотив (Русе) откриват новия сезон в Североизточната трета лига с мач помежду си.

Срещата е от 18:00 часа в неделния ден на стадион „Локомотив“ в морската столица, където „соколите“ ще домакинстват през новото първенство, тъй като клубният им стадион продължава да бъде в ужасно състояние.

Впрочем, проблемите във варненския клуб не се изчерпват само отчайващия вид на стадион „Спартак“. Отборът едва събра нужния брой футболисти, допълнен с юноши от школата, и ги картотекира в последния възможен момент. Предсезонната подготовка започна най-късно от всички други тимове в лигата – едва на 25 юли. Без нито една контрола (поради липса на достатъчно играчи за провеждането й) и на само няколко тренировки в камерен състав – никой във Варна не очаква чудеса от „соколите“ през този сезон. Горещите привърженици на спартаклии отдавна са „на нож“ с шефовете на клуба заради трагичното му положение в последните години и са оттеглили подкрепата си за отбора.

Ръководството на „Спартак 1918“ не крие, че е налице липса на достатъчно финанси и на практика тимът на треньора Златин Михайлов влиза в първенството като аутсайдер – роля, която едва ли подхожда на такъв именит отбор, който догодина ще празнува своя 100-годишен юбилей. За капак на всичко „Спартак“ загуби и правата на традиционната си клубна емблема и от този сезон е принуден да използва ново лого.

Новините от Локо (Русе): Предвид тежката криза в „Спартак 1918“, „железничарите“ влизат в ролята на фаворит за мача във Варна. С пределна мотивация и с подчертано атакуващ стил на игра русенци могат без проблеми да се поздравят с крайния успех. Дебют с червено-черната фланелка се очаква да запишат централният нападател Сонер Хюсеин и халфът Мирослав Георгиев. Единствено бранителят Огнян Брайнов пропуска двубоя поради наказание от миналото първенство. „Надявам се на добро представяне във Варна и дано да имаме повод да се поздравим след края на мача. През предишния сезон изпитвахме трудности да си реализираме положенията, но сега с промените в състава мисля, че ще започнем да бележим повече голове“, каза в навечерието на двубоя техническият директор на Локо (Русе) Калоян Георгиев.

Новините от Спартак (Варна): Старши треньорът Златин Михайлов ще дебютира начело на „соколите“ в мача срещу Локо (Русе), след като през лятото замени на поста напусналия Иван Найденов. Михайлов разполага едва с 14 картотекирани футболисти, сред които само един-единствен вратар – 16-годишният юноша на клуба Калин Дянков. Селекцията, доколкото може да става дума за такава, е изцяло от привлечени няколко аматьори от местната четвърта дивизия. Единствените опитни играчи са нападателите Ивайло Русев и Милен Бабаджанов, на които ще се разчита да поведат отбора в тежките му битки в Трета лига. Колорит на тима ще придават неизвестният руски бранител Игор Белолипецкий и халфът Ерхан Чете от Черноморец (Чернево).

Статистиката: Спартак (Варна) и Локомотив (Русе) имат крайно любопитна история на мачовете помежду си в годините назад. Сблъсъците между „соколите“ и „железничарите“ винаги са имали заряда на дерби и са били крайно оспорвани. Двата тима имат 14 срещи за първенство в периода 1953–1995 г. – всичките на ниво „Б“ група. Надмощието в тях определено е поделено – 5 победи за „Локо“, 3 равни резултата и 6 успеха за „Спартак“. Този сблъсък в исторически план минава под знака на фактора домакинство – и двата тима нямат победа на чужд терен. При 7 мача във Варна „соколите“ имат 6 победи, а една среща през далечната 1968 г. е завършила 0:0. Головата разлика в морската столица е 12:3 в полза на „Спартак“. И обратното, в Русе балансът е категорично в полза на „червено-черните“ – 5 победи и 2 равни мача, при голова разлика 6:0 – т.е. „Спартак“ няма дори отбелязан гол край Дунава срещу „Локомотив“.

Последният мач между двата тима във Варна: Победа с 2:0 за „Спартак“ на 11 март 1995 г. в среща от Северната „Б“ група – сезон 1994/95.

Последният мач на Спартак 1918: Равенство 2:2 в редовното време и загуба с 1:4 при дузпите в полуфинал от плейофите на Областната футболна група срещу Ботев (Брестак), игран на 28 май в Аксаково.

Последният мач на Локо (Русе): Победа с 3:2 като гост на Бенковски (Бяла) в контролна среща, играна на 30 юли.

Стадион:Локомотив“ във Варна – намира се на 192 км от Русе.

Времето в часа на мача: Слънчево и горещо. Температурата ще бъде около 30 градуса.

Съдийски назначения и делегат на БФС: Главен съдия на мача Спартак 1918 (Варна) – Локомотив (Русе) ще бъде Йордан Минчев от Шумен. Ще му помагат неговите съграждани Светослав Стойчев и Любомир Любомиров. Четвърти съдия ще бъде Ивайло Недялков от Добрич. За делегат на БФС на срещата е назначен Иван Димитров от Добрич.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари