Локализират автоматично всеки, позвънил на телефон 112

0
Новата услуга на Националната система ще бъде представена днес
Новата услуга на Националната система ще бъде представена днес Снимка: БГНЕС

Новата услуга на Националната система ще бъде представена днес

Нова функционалност локализира всеки, потърсил помощ на тел. 112, съобщават от МВР. Услугата за разширена мобилна локализация (Advanced mobile location - AML) ще бъде представена на 11 февруари, по повод Европейския ден на Единния европейски номер за спешни повиквания 112.

Услугата се активира автоматично от смартфона на потребителя, изпращайки данни за неговото точно местоположение директно до 112 чрез SMS, информира БТА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    daskal
    В това няма нищо лошо. Напротив. Нека се притесняват идиотите, които се забавляват с глупости на този номер. Лично аз съм звънял в последните години поне 7-8 пъти за различни спешни или опасни ситуации. Хората реагираха бързо и адекватно. Нека уважаваме труда им.
  • 1
    3
    Sorry, ама
    Могат да ме локализират ПРИБЛИЗИТЕЛНО по клетките наоколо, но няма как някой да включи функцията за местоположението на телефона ми, нито има начин да се изпрати SMS от телефона ми без моето изрично съгласие.
  • 1
    2
    Да бе
    И как така ще ми вземат СМС без да съм дал съгласие? Тези вече съвсем взеха да прекаляват! Четете Оруел!
  • 0
    1
    lid06
    Чак сега ли? Аз си мислех, че това е практика отдавна. 🤔
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари