Лиз Тръс: Елизабет II бе един от най-великите лидери

0
Короната пребъдва. Нашата нация продължава да съществува. И в този дух казвам: Бог да пази краля", заключи тя
Короната пребъдва. Нашата нация продължава да съществува. И в този дух казвам: Бог да пази краля", заключи тя Снимка: БГНЕС

Премиерът на Великобритания отдаде почит към покойната кралица в британския парламент

Новият министър-председател на Великобритания Лиз Тръс отдаде в парламента емоционалната си почит на покойната кралица и обеща "лоялност и преданост" на нацията към крал Чарлз III, предаде БНР

"Елизабет II беше един от най-великите лидери, които светът някога е познавал", заяви Тръс пред притихналата Камара на общините и я нарече "най-великият дипломат на нацията".

"Нейното наследство ще остане в безбройните хора, с които се е срещала, световната история, на която е била свидетел, и живота, до който се е докоснала", добави Тръс, преди да обърне внимание на "страхотната отговорност", която сега носи Чарлз.

"Дори и да скърби, неговото чувство за дълг и служба е ясно", каза тя в началото на двудневните специални поклонения в парламента след смъртта на кралицата в четвъртък.

Според Тръс кралят ще поведе Великобритания "към нова ера на надежда и напредък".

"Короната пребъдва. Нашата нация продължава да съществува. И в този дух казвам: Бог да пази краля", заключи тя, цитирана от Би Би Си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари