Лицензирането на хеликоптерната площадка в Русе е на финалната права

5
До дни авиационният ни оператор ще получи лиценз за оказване на медицинска помощ по въздух
До дни авиационният ни оператор ще получи лиценз за оказване на медицинска помощ по въздух

До дни авиационният ни оператор ще получи лиценз за оказване на медицинска помощ по въздух

Процесът за лицензиране на авиационния оператор е в ход. Забавяне няма. Текат всички процедури. До края на месец февруари "България Хели Мед Сървиз" ще получи свидетелство за операционен оператор с одобрение за ХЕМС дейности (система за въздушна медицинска помощ). Това каза в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков.

Той добави, че в София вече има три лицензирани площадки за кацане на хеликоптери. Останалите са в Панагюрище и Варна. На финалната права е лицензирането на още четири площадки - в Русе, Пловдив, Бургас, Сливен.

"За Стара Загора, Шумен Велико Търново и Габрово се обследват на документи. До края на годината ще имаме три медицински хеликоптера. Нашата цел е в периметрите, където ще оперират те – София, Сливен и Долна Митрополия, да има поне две приемащи болници. До 2026 г. ще приключи процесът по приемане на всички хеликоптери. Ние ще изграждаме системата последователно”, каза Гвоздейков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари