Георги Кръстев: Непримирим съм към симулирането на действия за изграждането на новия Дунавски мост!

1
Отговорът на министъра на транспорта за третия Дунав мост е обтекаем и не дава яснота, заяви депутатът от ГЕРБ
Отговорът на министъра на транспорта за третия Дунав мост е обтекаем и не дава яснота, заяви депутатът от ГЕРБ Снимка: Георги Кръстев / Facebook

Отговорът на министъра на транспорта за третия Дунав мост е обтекаем и не дава яснота, заяви депутатът от ГЕРБ

Депутатът от ГЕРБ Георги Кръстев изрази разочарование от отговора на министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков на парламентарния въпрос за изграждането на трети Дунав мост.

В публикация във фейсбук страницата си Кръстев посочи, че отговорът е обтекаем и не дава яснота относно реалните стъпки, които трябва да се предприемат, а и за времевия хоризонт за реализирането на проекта.

Кръстев припомни, че още през 2019 г. третото правителство на Бойко Борисов и правителството на Румъния подписаха Меморандум за разбирателство за изграждането на трети мост над река Дунав при Русе-Гюргево. С него се потвърждава ангажиментът за изграждането на мост при тази локация, която е и приоритет за българското правителство.

В отговора си министър Гвоздейков посочва, че двете страни са кандидатствали за финансиране по пакет “Военна мобилност” на Механизма за свързване на Европа, сектор “Транспорт” 2021-2027 г. за изготвяне на предпроектно проучване за изграждане на моста със срок 39 месеца.

Кръстев изрази недоумение от това, че за предпроектно проучване е заложен толкова дълъг срок, който според него е нереалистичен. Той посочи, че за подобни обекти с подобна сложност не би трябвало да отнемат повече от 18 месеца.

Той също така критикува факта, че в отговора не се споменава нищо за създаването на съвместна (българо-румънска) проектна компания, която да се заеме с цялостната реализация, а впоследствие и експлоатация на новото мостово съоръжение.

Кръстев изрази разочарование от това, че правителството не дава яснота относно проекта за изграждането на третия Дунав мост. Той призова правителството да предприеме конкретни стъпки за реализирането на проекта, който е важен за развитието на региона.

"Изразявам непримиримостта си към симулирането на действия и хвърлянето на прах в очите на хората от страна на правителството относно проекта за изграждането на новия Дунавски мост!", заяви Кръстев в края на поста си, в който е приложил и копие на документа с отговора от министъра.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    17
    tom
    Bade6ia GERB upravitel na gr RUSE .
  • 13
    16
    Оня
    Бягай бе, пишлеме. Изтърсак нещастен.
  • 21
    15
    Мамин ДУШМАНИН
    С какво този НЕРОРАСЛЯК и незавършил висшето си образование, допринесе за благото на Русе и РБ? Майка му си скъса кюлотите от събуване и обуване пред Мумията, за да го натика в Софето.Даже протри и катерицата си. А! Как е Мумията? Шава ли? Жиув ли е?
  • 11
    14
    до 12
    Като те чета се чудя как успяваш да прецениш кой е умен и кой не, бе селяндур? Връщай се при овцете и не се занимавай с неприсъщи и невъзможни за теб неща, примерно да правиш оценка кой е умен.
  • 11
    13
    Димитър Митев
    Ами магистралата Русе- В. Търново, ами край блоковите пространства и малките улички на града изпълнени с дупки, ами вандалите които посягат върху леките ни автомобили, пукат гуми, драскат безнаказано, за тия неща нещо за дребните хора ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари