Георги Гвоздейков: Kазусът с трафика в Русе е изцяло под контрола на общината

1
Mинистърът на транспорта заяви, че към момента нещата са под контрол
Mинистърът на транспорта заяви, че към момента нещата са под контрол

Mинистърът на транспорта заяви, че към момента нещата са под контрол

Когато сме в Шенген, трябва да организираме трафика и контрола вътре в самата територията на държавата. Това посочи министърът на транспорта Георги Гвоздейков в интервю за БТА и допълни, че в тази връзка ведомството трябва да започне да работи за създаване на възможност за изграждане на буферни паркинги във вътрешността на страната.

Гвоздейков отбеляза, че това е свързано и с темата за безопасността на движението, която беше основна в провелата се в Националния пресклуб на БТА церемония по връчване на на годишните награди „Регионални и местни инициативи в подкрепа на безопасността на движението по пътищата“, организирани от Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата", с партньорството на Българска телеграфна агенция (БТА).

На въпрос дали са водени разговори с Румъния във връзка с трафика при контролно-пропускателните пунктове, министър Гвоздейков каза, че предстоят такива. Ние трябва да гледаме към голяма цел и това е Шенген, което ще разреши голяма част от проблема, посочи министърът.

В отговор на въпрос дали ще се обсъжда и изграждането на нов мост над река Дунав, той отговори, че темата също ще бъде приоритет в разговорите, като отбеляза, че трябва да се започнат стъпки в тази посока. И добави, че ще се обсъжда и осъществяването на фериботната връзка между двете държави.

Попитан какви мерки ще бъде предприети във връзка с трафика в Русе при границата с Румъния, министър Георги Гвоздейков заяви, че „казусът изцяло е под контрола на общината. Към момента нещата са под контрол, регулира се движението“.

Министърът посочи, че общината е направила нещо много добро, като е организирала всички възможни паркинги в града, така че да няма монопол само на един паркинг, и се създава възможност всички товарни автомобили да ползват паркингите, които имат свободни места. „По този начин има контрол и ред на самия контролно-пропускателен пункт“, каза той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    ¹²³⁴⁵
    кой взема парата общината или частна фирма и нищичко друго не ме интересува???
  • 4
    2
    Значи
    Проблемите за Русе - парите за София ? Правилно ли разбрахме ?!
  • 21
    1
    А бе....
    Пиронков, като ти гледам намазнената, нахилена и наглееща физиомутра, ми се струва че няма да си дълго министЕр! Ще изгориш бързичко, като Nik Sabev!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари