Листовки в Ямбол призоват да не се носят маски

1
В същото време болницата се препълни с болни от коронавирус
В същото време болницата се препълни с болни от коронавирус Видео: БНТ

Увеличава се броят на заразените с коронавирус в Ямбол. Случаите вече са 56.

И двете отделения в ямболската болница предназначени за пациенти с COVID-19 са пълни. До дни се очаква в болницата да има недостиг и на медицински персонал.

От болницата все още задържат положението, но се търсят медицински кадри, защото по-големият проблем отколкото с легловата база, е този, предава БНТ.

Необходими са 8 медицински лица, това беше потвърдено и от болницата. Днес имаше среща между ръководството на болницата, кмета на града и медицински персонал от сектор "Училищно и детско здравеопазване" за разговор и с призив да помогнат на колегите си в ямболската болница. За съжаление нито един от тези представители от медицинския персонал не е изявил желание да помогне.

През деня няма потвърдена положителна проба в Ямбол, за съжаление обаче има починал с коронавирус. Това е 52-годишна жена с придружаващи заболявания.

В ромската махала "Райна Княгиня", която е затворена с ограничителни мерки от няколко дни, днес се появиха листовки. Това стана ясно чрез снимки в социалната мрежа. Листовките призовават да не се носят маски и да не се правят доброволни кръвни тестове. В листовките се обяснява още, че няма такава зараза и е поставено логото на Министерство на здравеопазването.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари