Лисици навлязоха в Добрич и околните села

0
Ловците нямат право да прогонят лисиците от населените места с отстрел
Ловците нямат право да прогонят лисиците от населените места с отстрел

Лисиците навлязоха във всички населени места в Добричко

От села и селски дворове до крайните квартали на града, а понякога и на оживени и централни места в Добрич, каза председателят на сдружение „Ловно-рибарско дружество Добрич“ Илия Михайлов пред Про Нюз Добрич.

Много лисици търсят убежище в безлюдните села, като причините за това поведение на хищниците е липсата на храна в природата, след като земеделците прогониха мишките от полетата. Друга причина е липсата на добри условия за укритие в някои райони, посочи Михайлов.

Ловците нямат право да прогонят лисиците от населените места с отстрел поради забраната да се произвеждат ловни изстрели на 200 метра от населени места. Михайлов посочи, че по селата навлизането на лисици в дворовете е ежедневие. Там често нападат кокошки и домашни животни.

От ловното стопанство в Добрич организират в съботните и неделни дни хайки за хищници, като чакали и лисици.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Кума лиса
    А за вълците с човешки образ що не кажете къде са навлезли от 30 години насам.И сега пак хиени и вълци ни дебнат на за гласове.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари