Липсват поне 50 метра от "Северен поток 1"

0
Шведските власти разследват течовете по "Северен поток" 1 и 2 като акт на саботаж в голям мащаб
Шведските власти разследват течовете по "Северен поток" 1 и 2 като акт на саботаж в голям мащаб

Шведските власти разследват течовете по "Северен поток" 1 и 2 като акт на саботаж в голям мащаб

Участък от поне 50 метра от пробития балтийски газопровод "Северен поток 1" липсва. Това става ясно от първите разпространени снимки на щетите, съобщи днес шведският в. "Експресен", предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Шведската полиция и прокуратура подозират, че течовете, които се появиха по "Северен поток 1" и "Северен поток 2" на 26 септември, са били причинени от умишлени подводни взривове, и разследват случая като акт на саботаж в голям мащаб.

Видеоматериал на "Експресен", заснет с подводен дрон, управляван дистанционно, показват нагънат метал и зеещ тръбопровод в мътните води на Балтийско море.

Части от тръбопровода изглеждат с прави, остри ръбове, докато други са деформирани, показват кадрите, заснети на дълбочина от около 80 метра.

Видеото датира от вчера, уточни "Експресен". Ройтерс прави уговорката, че не е в състояние е да удостовери, че публикуваното от вестника видео е от "Северен поток 1".

Шведските служби за сигурност казаха този месец, че са иззели материал от мястото, след като приключили разследването си.

Шведският военноморски флот и полиция отказаха коментар.

Полицията в Копенхаген, която разследва отделни пробойни в двата тръбопровода, обяви днес, че дупките, установени в датската част на Балтийско море, изглежда са били причинени от "мощни експлозии".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    До 1
    Нашите американски приятели нямат интерес да спират и без това ограничените доставки на газ. Това е в интерес и е работа на рушлямистанците, които по този начин увеличават натиска срещу целия нормален свят! Но и те ще си получат заслуженото. Поне 100 години ще се мъчат в изолация и адски мъки гнусните убийци и окупатори!djvpp
  • 0
    1
    Това
    Вероятно е така благодарение на американските ни „приятели“...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари