Липсващ парапет до входа на лимана на "Пристанище Русе - запад"

3
От ръководството на  „Пристанище Русе“ са уверили, че ще укрепят мястото
От ръководството на „Пристанище Русе“ са уверили, че ще укрепят мястото Снимка: в. "Бряг"

Липсващ парапет до входа на лимана на „Пристанище Русе – запад“ в района на фирма „БУЛРИС“ създава предпоставки за инциденти 

Това сигнализира вестник "Бряг", позовавайки се на свой читател, подал сигнал за ситуацията. 

Според гражданина мястото е много опасно, защото там постоянно има хора, които се разхождат. Освен това често се посещава и от рибари, които пускат въдиците си. В тъмната част на денонощието  са възможни и трагични инциденти, предупреждава русенецът, който забелязал нощем и младежки компании в района. 

Във връзка с подадения сигнал от медията са се свързали с инж. Стоян Христов, директор на Клон – териториално поделение „Пристанище Русе“.

„Веднага ще проучим проблема и ще реагираме на подадения сигнал - е уверил преди седмица инж. Стоян Христов – Изпращаме наши служители на място да направят проект и финансов план за монтирането на новия парапет и след това започваме неговото поставяне. Още сега ще разговарям с ръководството в София за отпускането на средствата, необходими за изграждането на нов охранителен парапет“, категоричен беше инж. Христов.

Цялата документна процедура вече е задвижена и се очаква в понеделник или вторник Генералният директор на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ да одобри разходите за предложения ремонт.

„В края на следващата седмица очаквам бригадата да започне работа по парапета – заявил още инж. Христов. – Ще поправим 32 метра от него, а не само посочения от гражданина ъгъл. Ще стане хубаво и повече няма да има такъв проблем, ще осигурим безопасност на жителите и гостите на града“, увери шефът на „Пристанище Русе“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Румен Минев
    Когато се харчат обществени средства този, който ги харчи се самозабравя. Тази измислена структура Булрис си огради градинката, заключи прохода за преминаване покрай сградата им и накара гражданите да преминават покрай необезопасените железопътни линии. Писах на кмета, но изглежда го боли фара!
  • 5
    1
    Мхм
    Благодарим за бързата реакция! Надяваме се и след това, да можем да си хвърляме по някоя въдица, от "Кранчето" !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари