Лиляна Павлова: Пари няма да бъдат връщани!

0
Лично си купих винетка от бензиностанция
Лично си купих винетка от бензиностанция Снимка: БГНЕС

Първо трябва да кажем, че решението на съда, което не е окончателно, касае само постановлението, с което повишението е влязло в сила.

Дори и да се приеме такова решение на следваща инстанция, то няма ретроактивно действие. Това заяви в ефира на Нова телевизия министър Лиляна Павлова относно решението на съда за новата цена на винетките.

"Цената и стойността на винетките ще са тези, които са. Съдът не отменя за назад, а говори за напред. Той може да инструктира да се приеме наново цената, спазвайки се някаква друга процедура. Ние изобщо не сме в хипотеза да отпаднат новите цени на винетката. Тричленката дори няма единомислие”, отсече Павлова.
 
 "Това постановление бе прието от Министерски съвет. Съгласувателната процедура е спазена. Всеки акт е качен на сайта на Министерски съвет за обсъждане, което значи, че доводите на съда не са обосновани. И все пак, жалбата е по процедурата на приемане, а не по цената на винетките”, сподели министърката.
 
"Ако говорим за това, колко пари ни трябват за пътища, то те са 600 000 млн. лева годишно. Ако искаме да ги съберем, ще ни е много трудно. Сега с цена 100 лева, ние събираме 300 000 млн. лева. Заради социалния ефект вдигнахме винетките само с толкова. Имаше предложение да станат и 150 лева, но го отхвърлихме" заяви Павлова и добави, че който иска да пътува, трябва да плаща за пътищата и услугата, която ползва.
 
Павлова обясни, че ТОЛ такса автомобили няма да плащат. „Тя ще е само за камионите и тежкотоварните автомобили. Колите ще останат на електронни винетки, а камери ще засичат дали водачите се движат правомерно по магистралата”, добави тя.
 
Единствени затруднения и тапи има по магистрала "Хемус". На "Тракия" няма трафик. На "Струма" всичко е сменено и укрепено. Делфилето там вече е свободно", заяви Павлова.
 
"Лично си купих винетка. Годишна си взех, от бензиностанция", усмихнато сподели Павлова и добави, че на 200 000 инвалиди са предоставени безплатни винетки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари