Лиляна Павлова: Имаме 300 милиона за пътища, благодарение на приходите от винетки

0
Не е вярно, че ще ставам еврокомисар
Не е вярно, че ще ставам еврокомисар Снимка: БГНЕС

Лиляна Павлова категорична: Не е вярно, че ще ставам еврокомисар. Такава тема не стои на дневен ред.

Това заяви в пред Канал 3 Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството в оставка, в отговор на въпроса дали ще става еврокомисар. Според нея, името ще бъде посочено от бъдещото служебно правителство.

"Имам опит от първата оставка, но по-важното е да довършим. В края на годината имаме много ангажименти, които трябва да изпълним", коментира тя оставката на кабинета Борисов 2.

По темата за сътрудничеството в коалицията Павлова посочи, че е ясно, че мнозинството е стартирало с много компромиси и коалицията се е разпаднала още преди изборите и това се е видяло още по време на предизборната кампания. "Видно е, че няма мнозинство и най-разумното е да се отиде на избори, хората да гласуват и да подредят в парламента този, на който има доверие", допълни министърът в оставка.

"Безспорно трябва да се направи дълбок анализ въпреки огромните усилия и успехи вече втори мандат. Направихме много и аз съм убедена, че хората одобряват. Но явно трябва още нещо", коментира тя.

Според Павлова именно във волята за инфраструктура БСП не могат да бъдат по-силни и това си е проличало, когато ГЕРБ е стартирал Националната програма за енергийна ефективност. "Това, което те не могат да направят, е да изпълняват проекти. Те са силни в приказките, но не и в делата", изтъкна тя.

"Заложили сме 300 млн. за пътища за догодина, благодарение на събраните приходи от винетки", посочи Павлова.

По темата за оставката на инж. Лазар Лазаров от АПИ тя обясни, че той е предупредил още през 2014 г., че сега остава, но ще подаде оставка, когато кабинетът на ГЕРБ си тръгне.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари