Лиляна Павлова: Ако искате да пътувате ще плащате

1
Купете си винетки, за да строим пътища призова Павлова
Купете си винетки, за да строим пътища призова Павлова

Нашата воля и желание е да продължим с инвестициите и поддържането на пътната мрежа.

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по време на пресконференция, където бяха представени новите винетни стикери за 2016 г., предаде „Фокус“.

„Нашата воля, нашето желание е да продължим с инвестициите за развитие и поддържане на пътната мрежа. И европейските фондове и плановете ни за инвестиции и ново строителство на правителството продължава. За последните години с над 3 млрд. сме инвестирали за строителството на нови магистрали и рехабилитация на пътища. Извън средствата, средно годишно около 200 млн. се инвестират в текущ ремонт. Европа не дава пари за дупки, а за ново строителство и рехабилитация на основни направления“, заяви Палова. 

По думите й, изцяло ангажиментът на поддържане на пътищата е на правителството. „Колкото повече приходи събираме, толкова повече средства ще имаме възможност да реинвестираме в поддържане на пътищата. Затова сега с актуализираната цена, ако за момента тези средно годишни 200 млн. успявахме да поддържаме автомагистрали и пътища, сега вече с увеличаването на приходите ,толкова повече средства ще могат да бъдат реинвестирани в подобряването на третокласните пътища“, каза тя. По думите й, над 12 хил. км. са третокласните пътища. 

„Винетката и закупуването на винетка дава права и възможност да се ползва една услуга. Тя не е задължителна, това е избор. Или пътуват в рамките на населеното място, ако има желание по пътуване по републиканските пътища, тази услуга се заплаща“, заяви министър Павлова.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари