Лили Иванова: Не съжалявам, че останах в България

1
След 33 концерта легендата приключи турнето си в препълнената зала "Арена София"
След 33 концерта легендата приключи турнето си в препълнената зала "Арена София" Снимка: Facebook / Ина Янева

След 33 концерта легендата приключи турнето си в препълнената зала "Арена София"

"Благодаря ви от цялото си сърце. Искам само да ви кажа, че когато навремето имах възможност да замина и да не се върна, предпочетох да остана в България и не съжалявам. Обичам ви". С тези думи завърши кулминационният концерт от националното турне на Лили Иванова, което приключи пред препълнената до краен предел най-голяма българска зала „Арена София“. Турнето на легендата на българската естрада продължи шест месеца, през които тя се качи на сцената на 28 града и изнесе 33 концерта в Разград, Търговище, Ловеч, Враца, Монтана, Козлодуй, Видин, Велико Търново, Габрово, Плевен, Пазарджик, Бургас, Варна, Созопол, Пловдив, Хасково, Ямбол, Сливен, Смолян, Панагюрище, Сандански, Благоевград, Шумен, Русе, Добрич.

Пред софийската публика Лили изпя 16 песни, които бяха своеобразна разходка из цялата ѝ над 60-годишна творческа кариера, съобщава БТА. Концертът започна с най-новото от репертоара на звездата – „Без контрол“, „Чуй душата ми“, „Животът“. Последва „Студ“ – песен от 1989 година в нов аранжимент, и „Ако спра да обичам“. Залата, вече на крака, аплодираше „Този свят е жена“, „Невероятно“, „Бурната река“. След изпълнението на един от най-големите си хитове от последните 15 години – „За тебе бях“, Лили каза: „Аз попях доста, но да видим заедно какво ще направим“.

Цялата зала се включи в хоровото изпълнение на „Щурче“, „Детелини“, „Панаири“, „Предупреждение“ и „Ветрове“ – още една популярна песен, която се връща в концертния репертоар на Лили с ново звучене, със соло цигулка. „Присъда“, песента, в която Лили Иванова пее „Последната ми дума ще е песен“, сложи финалната точка.

На финала на концерта на сцената се появи Кубрат Пулев, а Лили го представи като „един много голям българин“. Освен огромен букет рози, Лили Иванова получи от Пулев и копие на амфора от златното тракийско съкровище. „Понеже Лили е едно истинско съкровище, това е подарък за теб. Опитах се да взема оригинала, но охраната е много сериозна“, пошегува се спортистът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари