ЛиЛана: Със съдружника ми сме асфалтирали повече улици от Бойко Борисов

0
Лиляна Деянова излиза под домашен арест
Лиляна Деянова излиза под домашен арест Снимка: БГНЕС

Лиляна Деянова, по-известна като ЛиЛана, излиза под домашен арест. Това реши днес спецсъдът

Тя и партньорът ѝ Мартин Димитров са обвинени за злоупотреба с евросредства. Адвокатът на Деянова ще обжалва решението. Според него на клиентката му не трябва да се налага никаква мярка за неотклонение.

По-рано днес съдружникът на Деянова се отказа от желанието си за по-лека мярка, поиска да остане в ареста.

Певицата ЛиЛана, която днес се изправи пред съда, категорично заяви, че е "асфалтирали повече улици от Бойко Борисов" благодарение на система за граждански сигнали. По-късно днес ще стане ясно, дали тя ще остане в ареста. На делото се появи и брат ѝ, Скилър, който все още не е платил гаранцията си, но е на свобода. Той заяви, че багажът му е готов, но все още никой не е дошъл да го арестува.

"С моя съдружник Мартин Димитров основахме нашата компания през 2011 г. с идеята да променим света. Никога не сме получавали европейско финансиране, но на месец още от началото правихме по 10 хил. лв. приходи, благодарение на нашите продукти." Това обяви Лиляна Деянова - ЛиЛана, в спецсъда, където поиска да бъде пусната на свобода, пишат от "24 часа".

Тя и съдружникът ѝ бяха задържани в края на април по обвинение за участие в престъпна група, чиято цел била да присвои пари по европроекти, освен това ЛиЛана има и обвинение в заплаха.

Бившата певица и настояща бизнесдама обясни пред съдия Вилислава Ангелова, че във фирмата ѝ работели 30 души, повечето от които млади хора, завърнали се от чужбина, които получавали средно по 3500 лв. на месец, благодарение на продуктите в IT сферата, които изработвали.

ЛиЛана подробно представи и един от тези продукти - приложение, което се ползва от над 250 000 българи, през което те могат да изпращат сигнали за нередности в инфраструктурата. Именно по този повод тя заяви, че благодарение на това приложение са "асфалтирали повече улици от Бойко Борисов". Благодарни граждани, които останали доволни от приложението, им давали дарение от по 1-2 лв. според възможностите си. Точно това приложение донесло много гордост на техните служители. Създадохме и други продукти - един от тях работи в американската администрация, посочи ЛиЛана.

Докато прокуратурата излагаше доказателства, ЛиЛана си водеше подробно бележки. Също така обясни, че няма нищо странно в това, че е посъветвала своя брат Скилър да кандидатства за евросредства в министерството по икономиката, за да създаде бийтбокс платформа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари