Лилана остава в ареста

3
Брат ѝ Александър Деянов (бийтбоксърът SkilleR) е със 100 000 лв. гаранция
Брат ѝ Александър Деянов (бийтбоксърът SkilleR) е със 100 000 лв. гаранция

Певицата Лиляна Деянова и съдружникът ѝ в IT компанията "Нованор" Мартин Димитров са задържани, реши спецсъдът. Брат ѝ Александър Деянов (бийтбоксърът SkilleR) е със 100 000 лв. гаранция.

Те бяха обвинени в участие в организирана престъпна група за злоупотреби с евросредства и бяха арестувани при мащабна операция вчера. Става въпрос за незаконно усвояване по програма „Иновации и конкурентноспособност“.

При акцията имаше още двама арестувани, на които беше определена мярка за неотклонение "Парична гаранция".

Решението на съда от тази вечер подлежи на обжалване.

Фирмата на Деянова и Димитров поддържа системата LIMA на пътната агенция, участва в обединението зад тол оператора "Телетол", поддържа платформата за граждански сигнали civi.bg и други.

Според събраните доказателства, групата е действала от 2016 г. Твърди се, че няколко фирми, контролирани от Лилана (повечето от които без реална стопанска дейност), са усвоявали средства по програмата, декларирайки покупка на един и същ софтуер от юридическо лице, регистрирано в чужбина – което също не е осъществявало търговска дейност. 

От прокуратурата уточняват, че реално софтуерът е бил придобит с финансиране по европрограмата от действащо българско дружество, което го е предоставило за „ползване“ на разследваните фирми.

Според източници на bTV, прокуратурата проверява дали Лилана е подставено лице на бизнесмена Васил Божков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари