Ликвидираха зловещият наркобарон Чахотка

0

52-годишният основател на наркокартела „Фамилията от Мичоакан” Карлос Росалес Мендоса е намерен застрелян в Западно Мексико до спирката на заобиколен път заедно още с трима души, съобщава BBC News, цитиран от Блиц.

Експертите са установили, че убийството не е извършено на мястото, на което са открити телата. И четиримата първо са били подложени на жестоки мъчения, а след това са били убити с огнестрелно оръжие, смятат в правозащитните органи.

Според местните власти Мендоса, който е известен като Чахотка, е участвал в тайна среща в тайна среща на лидерите на престъпния свят в град Усперо, където е станала престрелката. Той е получил огнестрелни рани, биле спасен от бодигардовете си, но след това е починал.

Мендоса се захваща с търговия на наркотици през 1980 година в западния мексикански щат Мичоакан. Той основава картела си през 2000 г., като в същото време на учениците му е забранено да употребяват наркотици и да ги разпространяват на територията на Мексико.

Групировката се е специализирала в сферата на метамфитамините и се превърна в един от най-големите доставчици на територията на САЩ.

Въпреки че членовете на „Фамилията от Мичоакан” винаги е защитавала семейните ценности и е обявявала, че подпомага бедните, картелът има славата на един от най.жестоките. Привържениците на Мендоса например смятали, че имат някакво божествено право да убиват конкурентите си.

Освен това се смята, че именно Мендоса е бил наставник на няколко от най-известните престъпници, които впоследствие създават редица свои картели.

През 2004 г. Чахотка организира нападение срещу един мексикански затвор. Тогава той и привържениците му успяват да освободят 25 затворници. Но след това самият той прекарва зад решетките 10 години и е освободен през 2014 г. По това време картелът му е бил ликвидиран, лидерите му – убити или осъдени.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари