Лихвари оставиха жена на улицата с дете болно от аутизъм

3
Имотна измам в Русе
Имотна измам в Русе

Даниела Петкова от Русе днес изпрати много притеснително писмо до редакцията на Dunavmost.bg. В писмото си тя описва как е станала жертва на имотна измама.

Ето и самият текст на писмото:

Здравейте казвам се Даниела Петкова от град Русе по настоящем живея в село Долно Дряново при човека който ми подаде ръка и ме прие с болното ми дете тъй като бях принудена да напусна единственото ми жилище оставено ми от майка ми като дарение.

Моята история е следната:

През 2012 година майка ми и баща ми се разведоха и малко след това майка ми почина. Аз останах сама с болното си дете в апартамента който ми е дарение от моята майка с детето ми който е с аутизъм и епилепсия.

Изпаднах в затруднено положение след смъртта на майка си не можех да се справям с ежедневните разходи и болно дете за което трябваше да се грижа.  Имах нужда от финансова помощ, и моя близка каза че ще ми помогне като каза че има приятел бизнесмен, който ще ми услужи с пари но като залог иска да му прехвърля жилището. Аз не исках да прибягвам до такъв вариант но бях принудена впредвид положението в което се намирах. И в крайна сметка се съгласих с уговорката след като си уредим взаимоотношенията с този човек аз отново да си придобия документите за собственост върху имота.

Бизнесменът ми даде 3 000 лева като аз трябваше да му върна 5 000 лв до 10.04.2013 г. Аз обаче успях да върна само  2 100 лв. и остана да дължа още 2 900 лв.,  които обаче не можах да върна в уговорения срок.

Впоследствие бях заплашвана от този господин. Бяха ми пращани хора, които ме заплашваха по телефона и ми тропаха посред нощ по вратите с цел да бъда принудена да платя или да напусна жилището си.

Въпросният бизнесмен вече не искаше да му върна 2 900 лв а 12 000 лв, като сега вече иска 40 000 лв.

В момента  аз не мога да ползвам жилището си, тъй като той разби вратата и смени бравата така че аз да нямам достъп до жилището до което според този предварителен договор имам право да ползвам.

Сега в момента живея с човека който ми подаде ръка когато бях принудена да напусна жилището си но имаме проблеми с родителите му тъй като аз съм християнка а той мюсюлманин. Там не ме искат в дома си и решихме с мъжа ми да се върнем да живеем в Русе, но аз всъщност нямам достъп до жилището си.

Ето  как се прикрива една лихварска история като за срок от около 2 седмици аз му продавам жилището си фиктивно за 20 000 лв после с предварителен договор пак той го продава на мен само че за 25 000 лв от които пише че са дадени 20 000 лв и се дължи остатъка от 5 000 лв.

От тази сума са върнати 2 100 лв, и ние изчислихме че към днешна дата тази сума от 2 900 лв е станала около 3 500 лв които му дължим към момента.

Моля ви да ми съдействате да си върна жилището!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари