Лидия Шулева: Ресторантьорите правят по-голям оборот отпреди пандемията

0
Намаленият ДДС от 9% за ресторантьорите беше за времето на пандемията, коментира бившият социален министър
Намаленият ДДС от 9% за ресторантьорите беше за времето на пандемията, коментира бившият социален министър Видео: NOVA

Намаленият ДДС от 9% за ресторантьорите беше за времето на пандемията, коментира бившият социален министър

Разбирам желанието за по-голяма събираемост на задълженията към бюджета, но няма обществена подкрепа за идеята „бонус срещу донос”. Трябва да минат години, да завършат делата и тогава човекът, подал сигнала за данъчни нарушения да си получи бонуса. Това обясни Лидия Шулева – бивш вицепремиер и социален министър в предаването „Денят на живо” по NOVA.

Тя обясни, че процентите за увеличение на пенсиите отразяват инфлацията. По закон пенсиите се увеличават по Швейцарското правило представлява 50% от инфлацията и 50% от средния осигурителен доход. Коледните добавки са традиция и са в помощ на хората с ниски доходи, каза тя.

За идеята гражданските договори да преминат в трудови, тя обясни, че стремежът е гражданските договори, които имат характер на трудови договори, да станат трудови. Би трябвало да се преобразуват в трудови, защото оставайки като граждански, хората са в неблагоприятна ситуация, защото не могат да черпят правата на трудовите договори – не могат да ползват болнични, обезщетения за безработица. Нужен е текст, който да преобразува тези договори, но по определена дефиниция, уточни Шулева.

Относно новия взет външен дълг, тя каза, че това не е притеснително. За настояването на ресторантьорите да се запази намалената ставка на ДДС от 9% Шулева обясни, че тези мерки са били валидни за времето на пандемията от коронавирус. „Оборотите на ресторантьорите надминаха предпандемичната обстановка”, каза тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    ГАЦО
    Да едно кафе е 3 лева защо не им вдигат данъка
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари