"Левски" записа кошмарно поражение

1
"Сините" отпаднаха от Лига Европа след 4 гола на "Герена"
"Сините" отпаднаха от Лига Европа след 4 гола на "Герена" Снимка: LAP.bg

"Сините" аут от Лига Европа след общ резултат 0:6.

Левски” отпадна от битката за участие в групите на Лига Европа, след като записа кошмарно поражение с 0:4 от кипърския АЕК Ларнака в реванша от втория квалификационен кръг на втория по сила европейски клубен турнир. „Сините” трябваше да заличават пасив от 3 гола в първия мач, но вместо това допуснаха още цели 4 попадения в своята врата.

Така отборът записа най-голямата си загуба в европейските клубни турнири в общия резултат от два мача.

На трибуните домакините бяха подкрепяни само от групи деца до 14 години, тъй като изтърпяват наказание от УЕФА.

Мачът започна по най-кошмарния начин за „сините”. Още с първото докосване на топката Тиам се контузи и се наложи да бъде заменен.

В 7-ата минута Мартин Райнов извърши нарушение в наказателното поле на „сините” и съдията закономерно отсъди дузпа за АЕК. Капитанът на тима Тричковски беше точен, а домакините вече трябваше да преодоляват пасив от 4 гола, предаде bTV.

Левски” опита да се организира и да тръгне в атака, но опитите на „сините” да вкарат бяха неуспешни. В 29-ата минута футболистите на АЕК се ориентираха по-добре на терена, а Тричковски отново беше точен за 2:0.

В края на първото полувреме Рейш и Станислав Костов опитаха да намалят пасива на домакините, но безуспешно.

Второто полувреме започна с добра атака на „Левски”. Паулиньо организира добра атака, но не вкара. От АЕК отговориха с нова атака на Тричковски. Този път без попадение. След това играта продължи в центъра на терена. Двата тима все по-рядко организираха атаки.

В 75-ата минута Тричковски оформи своя хеттрик. Той засече топката след центриране и я прати без проблем във вратата на Миятович.

Той повтори същото нещо и в 82-ата минута, когато вкара своя четвърти гол за АЕК. До края на мача липсваха по-интересни положения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари