Левски би Дунав с 2:0, но с гол от засада

0
Благой Макенджиев си отбеляза автогол
Благой Макенджиев си отбеляза автогол Снимка: gol.bg

Левски си върна второто място в генералното класиране на елитната ни лига, след като победи с 2:0 Дунав Русе като домакин.

"Сините" са равни по точки с третия Локомотив Пловдив, като двата отбора изостават с по четири от Лудогорец и водят с по седем на ЦСКА София.

Левски създаде много повече положения от Дунав през първото полувреме и 2:0 беше най-малко, с което то можеше да завърши, но първият гол на "сините" бе много спорен. Живко Миланов центрира към Дени Алар в 15-та минута и нападателят не успя да играе с топката, като вместо това Благой Макенджиев си отбеляза автогол. В тази ситуация повторенията показаха, че австриецът не само е бил зад защитата при подаването, а и донякъде пречи на вратаря на гостите да я улови във въздуха, информира БНР.

Голът бе зачетен и Левски продължи да доминира, за да стигне до 2:0 в 23-та минута. Ново центриране бе засечено от Холмар Ейолфсон и той се разписа с глава, след като малко по-рано бе ударил греда след друго подаване от корнер. Това бе първата от две подобни ситуации за Левски, след като в 26-та минута пък Франко Мазурек намери напречната греда с техничен шут от границата на наказателното поле.

Дунав натисна в началото на втората част, но русенците пропуснаха няколко положения, включително две добри на Ахмед Ахмедов. След 60-та минута обаче Левски изравни играта и от своя страна имаше положения, но два удара на Паулиньо бяха отразени от Макенджиев, а Хали Тиам не успя да уцели вратата след дрибъл в наказателното поле на гостите. В 84-та минута отново вратарят на Дунав спаси шут на Станислав Иванов, а топката попадна в Дени Алар и той уцели напречната греда при добавката. Резервата Здравко Димитров също удари греда за Левски, а мачът завърши 2:0.

Така Дунав остана десети в класирането с точка зад Етър и една пред Царско село и Ботев Враца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари