"ЛЕВИЦАТА!": Подготвя се тежка манипулация с незаписването на машинния вот в протоколите

0
Хартиената коалиция в ЦИК създава предпоставки за кражби и тежки манипулации на вота, коментира Мая Манолова
Хартиената коалиция в ЦИК създава предпоставки за кражби и тежки манипулации на вота, коментира Мая Манолова Снимка: ЛЕВИЦАТА!

Лявата платформа внесе жалба в Административен съд София – град срещу решението на ЦИК

Лявата платформа ЛЕВИЦАТА! внесе жалба в Административен съд София – град срещу решението на ЦИК за в протоколите на секционните и районните избирателни комисии да не се отразяват поотделно резултатите от машинното и от хартиеното гласуване.

Според представителите на ЛЕВИЦАТА! това е грубо погазване на принципите и духа на Изборния кодекс, включително и на конкретни разпоредби – чл. 271, 277, 279, 281, които изискват резултатите от машинното гласуване да се броят отделно, а не да бъдат отчитани заедно, каквото предвижда решението на Комисията.

От новото ляво обединение смятат, че нарушавайки тези разпоредби, мнозинството в ЦИК има една цел – да замете следите от кражбата на вот и от манипулацията на изборните резултати, като това е подготовката на тежка изборна манипулация, съобщиха от пресцентъра на партията.

Едновременно с жалбата в съда от ЛЕВИЦАТА! изпращат и сигнал и до ОССЕ, които при всички избори изпращат свои мисии за наблюдение честността на вота.

Хартиената коалиция в ЦИК създава предпоставки за кражби и тежки манипулации на вота.“ коментира Мая Манолова от Левицата!. Според нея хартиената коалиция, която се разправи с машинното гласуване и върна хартиената бюлетина, сега техните представители в ЦИК от ГЕРБ, ДПС, БСП и двама от ИТН гласуват за това да не е възможен контрол върху резултатите от машинното и хартиено гласуване.

Валери Жаблянов допълни, че в Изборния кодекс ясно са записани два начина за гласуване и те трябва да се отчитат отделно и не може да има никакъв рационален мотив защо ЦИК взима решение за общото им броене.

Той призова за отмяна решението на ЦИК от самата Комисия или от съда като заключи, че „Българските граждани се нуждаят от ясен изборен резултат, за да могат да повярват в демокрацията в България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари