Николай Денков: Виждам някаква теория на конспирацията, опозицията търси нов повод да събори правителството

0
Кодът е защитен с пароли от трима членове на ЦИК, те са затворени, заяви премиерът
Кодът е защитен с пароли от трима членове на ЦИК, те са затворени, заяви премиерът Видео: БНТ

Кодът е защитен с пароли от трима членове на ЦИК, те са затворени, заяви премиерът

Машинният вот по никакъв начин не е компрометиран. Това заяви премиерът Николай Денков от Брюксел.

"Фактите са, че в момента машините работят като принтери. Всеки като гласува може да погледне какво е излезнало като бюлетина, макар и излязло от машина, след това да го пусне в урната. Броят се тези бюлетини. Ясно е, че никой не може да бъде измамен по този начин, защото той вижда какво е пуснал като бюлетина и след това ще бъдат броени тези бюлетини. Отделно виждам някаква теория на конспирацията в този доклад. Цялата ситуация се използва с цел да се постави под въпрос гласуването с машини", каза Денков, предаде БНТ.

"Очевидно опозицията много иска да използва ситуацията като нов повод, с което да се опита да събори правителството. ГЕРБ и ДПС от много отдавна искат да премахнат машините, така че може би за тях това е един удобен начин това да се случи."

Денков подчерта, че решението дали ще има машинен вот в неделя ще е изцяло на Централната избирателна комисия.

"Ние изпълняваме това, което от нас се очаква. Създаден е кодът, кодът между другото е защитен с пароли от трима членове на ЦИК, те са затворени. Така че без ЦИК нищо не може да се промени по машините. Затова казвам, че има много шум без особено съдържание на това, което се представя като обвинения", допълни министър-председателят.

Денков заяви, че ще има проверка какво точно е направил заместник-министъра на електронното управление Михаил Стойнов.

"По отношение на заместник-министъра винаги е редно в такива ситуации да се направи проверка и резултатът да покаже дали е нарушил някакви правила, дали е направил нещо, което със сигурност в момента създава медиен проблем и това е проблем, защото хората трябва да вярват в изборите."

Министър-председателят е категоричен, че ако е допуснал грешка, заместник министърът ще бъде освободен.

"Ако някои решат да преформатират управлението, тогава отиваме в друг формат и резултатът ще бъде друг. Само да напомня, че не съм чул колегите от "Демократична България" да са съгласни с такъв сценарий (б.а. Делян Добрев по-рано днес заяви, че най-добре е правителството да е съставено от ГЕРБ, ДПС и ДБ и това скоро ще се случи)."

"Със сигурност бих искал да гласувам с машина, винаги съм гласувал с машина, откакто те са разрешени. Аз вярвам на машините."

Преди минути приключи срещата на върха между лидерите на общността.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари