Летен режим до края на август, после идва студен фронт

2
В края на месеца през страната да премине студен атмосферен фронт
В края на месеца през страната да премине студен атмосферен фронт

В края на месеца през страната да премине студен атмосферен фронт

Все още сме в летен режим, въпреки че тук в София грее слънце, в централната част от страната се развива купесто-дъждовна облачност. Има локални интензивни валежи. Те са съвсем краткотрайни. Такова ще остане времето и в началото на следващата седмица. Температурите още малко ще се повишат. До края на август температурите ще са високи. Това заяви синоптикът от НИМХ Анастасия Кирилова за "Твоят ден" по NOVA.

"През днешния ден вероятността за валежи е доста по-малка. В отделни райони в източна България и в планините все още може да превали. В събота и неделя ще има предимно слънчево време. Температури са между 31 и 37 градуса. Не е изключено локални краткотрайни неинтензивни валежи в планините да има. Но те няма да променят основния слънчев характер на времето през почивните дни", обясни метеорологът.

По думите ѝ в края на месеца през страната да премине студен атмосферен фронт. И това ще понижи температурите. "В Западна България температурите ще паднат по-съществено - с 5-7 градуса. Ще останат под 30 градуса", обясни тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари