Лесбийка съди банка за сперма заради цветно бебе

0
Жените избират изкуствено оплождане, за да се сдобият със собствено дете
Жените избират изкуствено оплождане, за да се сдобият със собствено дете

Лесбийска двойка в САЩ заведе дело срещу банка за сперма, използвала случайно спермата на чернокож мъж, в резултат на което се ражда бебе от смесена раса.

Жените избират изкуствено оплождане, за да се сдобият със собствено дете през 2011 г. Те посочват, че искат русокос донор със сини очи, но са шокирани 9 месеца по-късно, когато се ражда тъмнокожо къдраво момиченце. Малката Пейтън, която в момента е на 3 години, става причина случаят да стигне и до съда, пише framar.bg.

Когато е открита грешката, банката за сперма им праща извинение и частично възстановява сумата, която жените са заплатили.
Макар майката Дженифър Крамблет да казва, че обича дъщеря си, тя твърди, че не се чувства културно подготвена да я отгледа.
Според нея тя е живяла в град, където битува стереотипното отношение и тя има ограничена културна компетентност да се справи с хора от афроамерикански произход.

Дженифър Крамблет предявява съдебен иск срещу Илинойската банка за сперма, но съдът го отхвърля и предлага да се предяви нов иск за небрежност. Жената обаче е твърда в решението си да продължи битката в съда.

"Щастлива съм, че имам здраво дете. Обожавам Пейтън и никога не бих я заменила. Но няма да позволя да им се размине и те трябва да бъдат подведени под отговорност", категорична е Дженифър. 

Източник: framar.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари