Лена Бориславова: С хората зад Ваня Григорова Бойко Борисов може да продължи задкулисните си схеми

9
Тя посочи, че Борисов за пореден път е демонстрирал, че е "готов да хвърли цялата държава под влака, когато не получава каквото иска и има риск да загуби властови позиции"
Тя посочи, че Борисов за пореден път е демонстрирал, че е "готов да хвърли цялата държава под влака, когато не получава каквото иска и има риск да загуби властови позиции"

Тя посочи, че Борисов за пореден път е демонстрирал, че е "готов да хвърли цялата държава под влака, когато не получава каквото иска и има риск да загуби властови позиции"

"Подкрепата на Бойко Борисов за Ваня Григорова на балотажа е логична и лесно обяснима. Зад Григорова са Волен Сидеров, Румен Петков, Кирил Добрев, Николай Малинов - лица, традиционни свързани със задкулисни схеми на управление, сенчестият начин за правене на политика с защита на чужди интереси. Тези хора могат много добре да се сработят с Борисов. Той го знае. Той знае, че ако Григорова бъде избрана, чрез нея ще е лесно да запази властови позиции, ще си осигури подкрепа за районите кметове по места за ГЕРБ, София няма да се промени, ще имаме запазване на схемите, корупцията, вместо да имаме изчистване на зависимости, което може да се направи от Васил Терзиев". Така Лена Бориславова от "Продължаваме промяната" коментира днешните думи на лидера на ГЕРБ в предаването "Денят с Веселин Дремджиев", който намекна, че за балотажа би предпочел "държавната собственост пред държавна сигурност", пише "Дневник".

Както е известно Григорова се обявява за връщане на всички дейности, дадени на концесия или по други договори на частни фирми и неправителствени организации, в общинските фирми. "Това, което Борисов се опита да направи е хем да пусне мухата на своите избиратели за гласуват срещу "Продължаваме промяната" в София, хем от друга страна да може да погледна в лицето своите партньори и приятели от Европейската народна партия. Едно е ясно, за него е по-изгодно и удобно да управлява, както сега с Ваня Григорова, вместо в Васил Терзиев", поясни Бориславова.

Тя посочи, че в "Продължаваме промяната - Демократична България" от седмици имат информация, че ГЕРБ и ДПС залагат на Григорова като резервен кандидат, ако Антон Хекимян не стигне до балотаж, както и стана. Бориславова очаква на втория тур в София всички традиционни политически сили да се обединят срещу това да има промяна в Столичната община, като не искат да рискуват Васил Терзиев "да им спре схемите". "Ние разчитаме на софиянци, които знаят кое е по-добро за града", допълни тя.

По повод недоволството на Борисов, че "Продължаваме промяната - Демократична България" не е предложила навреме на ГЕРБ обща работа за местните избори, Бориславова коментира: "Никога не сме имали намерение да работим заедно с Борисов и неговите кандидати по места. Искам да прокараме промяна в управлението, да спрем тези феодални зависимости, в които съществуват в тези бастиони".

Тя посочи, че Борисов за пореден път е демонстрирал, че е "готов да хвърли цялата държава под влака, когато не получава каквото иска и има риск да загуби властови позиции".

По повод заплахата на лидера на ГЕРБ да разруши голямата сглобка, ако "Продължаваме промяната - Демократична България" "направят безпринципни сглобки преди втория тур, Бориславова коментира, че тези думи са поредно доказателство, за това, че не е прозрял, че властта за партньорите му в управлението не е на всяка цена. "Ако мисли да се отклонява от ключовите приоритети, нямаме намерение да толерираме неговото поведение и да ставаме жертва на схемите и зависимостите, в които е изпаднал", поясни бившият началник на кабинета на Кирил Петков.

В отговор на въпрос Лена Бориславова каза, че след втория тур на местните избори този състав на Централната избирателна комисия трябва да подаде оставка, защото са демонстрирали политическа зависимост, пълно погазване на закона и не са показали, че пазят правата на избирателите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    Абе
    тия са ми много интересни. Ем са в коалиция, ем не спират да се бият. БАси Франкенщайна
  • 10
    3
    Глупендеров
    И всичко щеше да е верно-само дето ПП не при предварително споразумение, поискано от Борисов за подкрепа при балотаж за София-а сега Лена да се хваща за парапета и да не се прави на недоклатена гутутка!
  • 1
    2
    наблюдател
    Браво! Умна жена...право куме в очите, нагъла, безкрупулна тиква...ще докараш България до дъното
  • 4
    1
    XMAN
    Мама ти ку.венска да ева!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари