Лена Бориславова: Прокуратурата се ръководи от крадци и убийци

4
Лена Бориславова критикува прекъсването на дискусиите по законопроекта за независимо разследване на главния прокурор
Лена Бориславова критикува прекъсването на дискусиите по законопроекта за независимо разследване на главния прокурор Снимка: Facebook

Лена Бориславова критикува прекъсването на дискусиите по законопроекта за независимо разследване на главния прокурор

В публикация на стената си във Фейсбук бившият началник на кабинета на Кирил Петков обвинява прокуратурата, че се ръководи от крадци и убийци.

Имало едно време...

Главният Мултак на републиката открива заседание на правна комисия, в която се гледа за първи път законопроектът за независимо разследване на главния прокурор.

За разлика от неуморната работа по скопяването на Изборния кодекс и среднощните заседания преди по-малко от 2 месеца, депутатите от ГЕРБ, ДПС, БСП, БВ и Възраждане днес се "умориха" рано-рано... и прекъснаха без време дискусиите по законопроекта.

Защо този законопроект е важен?

За да има базова справедливост. Как може да очакваме, че прокуратурата ще вкарва крадци и убийци в затвора, ако самата прокуратура се ръководи от такива и няма способ те да бъдат отстранени от длъжност и да им се потърси отговорност?!

През 2009 България е осъдена в Страсбург по делото „КОЛЕВИ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ”. Решението по това дело за първи път категорично констатира проблема, че в България не съществува ефективен механизъм за независимо разследване на евентуални престъпления от главния прокурор.

11 години по-късно и въпреки убедените евроатлантици и законотворци от ГЕРБ, такъв механизъм не бе дори разработен.

Конкретните фактически твърдения, изложени пред съда в Страсбург, включват обвинения на тогавашния Главен прокурор в корупция, убийство и други престъпления:

Пара 18: “По това време други обществени личности също изразяват мнението, че Главният прокурор страда от психическо заболяване и е извършил множество тежки криминални деяния. През 2002 г., г-н Е. С., бивш народен представител, известен с публикациите си за предполагаеми престъпления, извършени от високопоставени служители, публикува отворено писмо до Висшия съдебен съвет и други институции, в което посочва, че Главният прокурор е извършил престъпления, и че същият има психично разстройство. Едно от обвиненията е, че през февруари 2000 г. Главният прокурор е убил г-жа Н. Г., адвокат, която както се твърди, е служила като посредник за плащане на подкупи от престъпници на прокурори. Редица обществени фигури, включително прокурори, правят изявления за медиите по този въпрос, някои от тях в подкрепа на твърденията.”

Лена Бориславова

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    До 2
    Третополов педераст! Най голямата мафия ПП къде ти е ниската газ бе путка майна????? Опаааа издънка! Къде ти са фериботите Русе - Гюргево от дъртака Еконтий. Аха на чертожната дъска ай стига бе боклук!
  • 0
    2
    До любопитен
    Глупак!
  • -4
    1
    Любопитен
    Ленчето дали разбира, че тези твърдения тпябва да докаже в съд. Иначе лошо. Големи обезщетения.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари