Лековити басейни в Странджа жабунясаха!

0

Изворите на река Младежка край едноименното малкотърновско село е известно от древността място, което привлича туристи заради лековитите карстови извори.

Край селото са изградени басейни, в които студената вода се използва гратис от почитателите на нетрадиционната медицина, за лечение на болести на нервната система и сърдечносъдови заболявания. Обикновено това се случва през топлите месеци от годината. Същите тези корита - басейни в ПП "Странджа" са в ужасно състояние, алармира Uniconbg.com.

Жабунясали са и вместо да даряват здраве и удоволствие, отблъскват. Според запознати, с това нехайство се обслужвали частни интереси. Целта била водата от извора и реката, да отива с оптимален дебит в известен хотелски комплекс, с комерсиална цел. Той използва термина "спа", т. е. водолечение. Там обаче гратис няма, услугите са платени, а се използва за целта публична живителна течност в обилни порции. При това без официални концесионни договорености. Май някои обичат да осребряват пагона, а други пък са отлични "мотиватори". Странно, ни глас, ни звук, ни стон и от РИОСВ Бургас.

Един път заради мистериозното екплоатиране на национално богатство и втори път, че същото това национално богатство, твърде вероятно бива замърсявано на изпроводяк от селото. То няма пречиствателна станция и не е трудно да се предположи, къде отиват нечистотиите.

Източник: Uniconbg.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари