Лекарски кабинет остана без ток заради фалшив профил

1
Наложи се да вдигна скандал, включително заплаших, че докато не ми пуснат тока, няма да напусна офиса, разказа педиатърът д-р Мирослав Спасов
Наложи се да вдигна скандал, включително заплаших, че докато не ми пуснат тока, няма да напусна офиса, разказа педиатърът д-р Мирослав Спасов Снимка: кадър Bulgaria ON AIR

От "Електрохолд" обясниха как се е стигнало до ситуацията

Лекарски кабинет остана повече от 6 часа без ток, заради създаден фалшив профил на собствениците в системата на електроразпределителното дружество.

"Първоначално реших, че е прекъснал токът заради ремонтите дейности, но в 12 ч. вече реших да се обадя в "Електрохолд", за да разбера какво се случва. За моя изненада, ме информираха, че ми е прекъснат токът заради неплатени фактури. Всъщност фактурите за последните 2 месеца са изпращани на друг имейл, който не е мой и се оказва, че ми е създаден фалшив профил. Наложи се да вдигна скандал, включително заплаших, че докато не ми пуснат тока, няма да напусна офиса", разказа педиатърът д-р Мирослав Спасов, предаде Bulgaria ON AIR.

Така 6 часа по-късно електроподаването е възстановено, но проблемите не спират дотук.

"От 9:00 до 15:15 ч. нашата работа спря, не можех да издавам рецепти за антибиотици, за антидиабетни средства, хронично болните останаха без медикаменти, не можех да преглеждам деца заради студа. Ваксини щяха да се развалят", обясни медикът.

Той вече е подал жалба по случая. В писмена позиция от "Електрохолд" отговориха на нашето запитване.

"През октомври е променен имейлът за контакт на посочения клиентски номер. Клиентът, д-р Мирослав Спасов, е получил съобщение на първоначално посочения от него имейл за промяната, но не е предприел действия, за да информира, че тази промяна не е извършена от него. Предстоящите прекъсвания на електрозахранването, поради просрочени задължения, се публикуват на страницата на "Електрохолд". В последно публикувания списък фигурира посоченият клиентски номер. Компанията се извинява за причиненото неудобство и съветва клиентите внимателно да следят кореспонденцията, която получават от дружеството", се казва в тяхна позиция.

Д-р Спасов е готов да потърси помощ и от омбудсмана и институциите, ако от доставчика не открият кой е създал фалшивия профил.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари