Лекарката с положителна проба за алкохол: Бях сигурна, че нямам проблеми

0
Дрегер показа, че д-р Диана Димова е употребила алкохол по време на работа
Дрегер показа, че д-р Диана Димова е употребила алкохол по време на работа Видео: bTV

Дрегер показа, че д-р Диана Димова е употребила алкохол по време на работа

“Нямам никаква представа как се е получила тази положителна проба. Бях с хипертонична криза предишната вечер и ми бяха направени инжекции по повод сваляне на кръвното налягане”.

Това разказа ексклузивно пред bTV д-р Диана Димова, която даде положителната проба за алкохол след тежката катастрофа във Враца преди дни, при която загина 3-годишно дете. Близки на момченцето твърдят, че линейката се е забавила, а д-р Димова е била пияна.

От полицията потвърдиха, че пробата ѝ с дрегер за алкохол е положителна. Инспекторите започват проверка в спешното отделение на Враца.

Колата, в която е пътувало детето, се е обърнала в дере, след като е поднесла на мокрия от дъжда път. Шофьорът е карал с висока скорост – над 100 км/ч, не е употребил алкохол или наркотици. Детето не е било в столче, а в ръцете на майката.

"Аз съм с високо кръвно и пия лекарства, които са съвместими с повишаване на кръвната проба. Дрегерът, който е направен в центъра, отчита и стари проби", добави д-р Димова.

Тя подчерта, че е направила теста за алкохол, защото не е имало причина той да отчете положителен резултат.

"Самата аз бях сигурна, че нямам проблем. Факт е, че се движа с автомобил, как мога да дам такава положителна проба. Потвърди се и от самите ми колеги, че нямам такъв проблем. Важна е адекватността на действията в онзи момент", добави тя.

"Моето работно време е от 19:30 часа, аз отидох на работа в 19 часа, а сигналът се подаде в 19:03 часа. Ние тръгнахме веднага. В 19:04 часа линейката излетя, пристигнахме в 19:09 часа. Видяхме какво е положението. От полицията помогнаха колата да бъде повдигната. Детето беше напълно смазано. Близки го издърпаха и буквално го хвърлиха в линейката, а ние потеглихме", разказа лекарката.

"Детето беше без жизнени показатели, направихме реанимация, но детето беше мъртво. То беше мъртво не от момента, в който го извадихме, а от доста преди това", обясни д-р Димова.

Тя подчерта, че е дала проба с дрегер заради близките, но сега съжалява, защото положението е ескалирало.

"Пробата може да се повлияе от много лекарства, включително и от морфин, трамадол. Те се използват при инфаркт, бъбречна криза. Моите лекарства могат да повлияят на теста. Не съм сигурна, че тази проба на дрегера е моя", добави д-р Димова.

По думите ѝ не чувства вина за случилото се.

"Под никаква форма, няма как да имам вина, при положение че целият екип беше извънработно време на мястото, а положението беше неспасяемо", каза тя.

"Три дървета са направо помлени от катастрофата. Цяло чудо е, че останалите, които са били в колата, са добре", обясни д-р Димова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    4
    Спокоен
    Има огромен проблем с тия дрегери и тестери за наркотици. Нали не сте забравили, че полицаи пропищяха от тях преди няколко месеца. Обаче, по сериозния проблем е, че има и проблем с кръвните проби в различните лаборатории. Не ми се търси статията с експеримента на вестник 24 часа от преди време. На контролно лице се дават две водки и се правят кръвни проби в три различни лаборатории. Резултата е 0 промила до 1.2 . Един от проблемите е, че ха са ви мацнали със спирт вената преди да ви боцнат - тотално горите. Ако ще да сте пили и само боза през живота си.
  • 12
    3
    ...
    В друга новина на същата тема се споменават 1,44‰. Това не мога да го повярвам, дори да държа в ръце становището на лаборанта правил изследването. Все повече ми намирисва на политика този случай. Някой е решил тая жена да я сготвят, както навремето сготвиха Иванчева.
  • 17
    2
    ...
    Положителна, положителна, колко положителна? Кажете ни колко промила алкохол в кръвта е имала. Щото не сме чак толкоз прости и правим разлика между 0,2‰ и 1,5‰. Допускам, че лекарката може и да е употребила алкохол в работно време, но мисля че е била адекватна иначе колегите ѝ просто нямаше да я вземат на терен. В случая действително вината се прехвърля от шофьора върху постфактум институциите. Не че няма проблем и там.
  • 25
    1
    плюс-минус
    Ако лекарката има алкохол в кръвта, то нека да си понесе последствията. Но този въпрос, разнищван от сите медии, измества основния: Защо водачът е карал със 100 км в час? Защо загиналото детенце не е било в детско столче? Защо роднините изместват проблема извън своята вина?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари