Колега на лекарката от Враца: Не сме я виждали да пие алкохол

0
Абсолютно по правилата е действала д-р Димова, беше много адекватна. Винаги е била адекватна в работата си, категорична е Геновева Георгиева​
Абсолютно по правилата е действала д-р Димова, беше много адекватна. Винаги е била адекватна в работата си, категорична е Геновева Георгиева​ Видео: NOVA

Абсолютно по правилата е действала д-р Димова, беше много адекватна. Винаги е била адекватна в работата си, категорична е Геновева Георгиева​

Здравното министерство започва проверка в центъра за Спешна помощ във Враца. Предстои „Медицински надзор" да изземе и прегледа цялата документация за дейността на структурата. Дотук се стигна след смъртта на 3-годишно момченце при катастрофа във вторник. Близки на жертвата твърдят, че една от лекарките, пристигнали на мястото на инцидента е била под влияние на алкохол. По-късно това показа и тест с дрегер. Лекарката продължава да твърди, че не е употребявала алкохол и дори не е подписвала протокол за теста. В ефира на NOVA, директорът на центъра обяви, че резултатът от дрегера е 1,44 промила.

От Спешния център във Враца твърдят, че са били на място 5 минути след подаването на сигнала.

„Вече имаше много хора. Всеки викаше, че детето е мъртво. След нас дойде полиция и Гражданска защита”, обясни колежка на обвиняваната лекарка.

Друга тяхна колежка, също присъствала на мястото, обясни, че детето вече е било загинало.

„Отидох на място, видях, че детето е затиснато под ламарините на автомобила. Помолих полицаите да помогнат, да вдигнат колата, за да го извадим. Детето нямаше жизнени показатели. Д-р Димова съдействаше в линейката”, обясни Диляна Йорданова.

„Абсолютно по правилата е действала д-р Димова, беше много адекватна. Винаги е била адекватна в работата си”, категорична е Геновева Георгиева.

„Разбираме семейството, че това е огромна трагедия. Ние също сме родители, разбираме ги. Надявам се майката на детенцето да се възстанови”, каза още Георгиева.

Медиците казват, че са в шок от положителната проба за алкохол на колежката си.

„Не сме я виждали да пие алкохол. Предния ден вдигна кръвно”, обясни Диляна Йорданова и потвърди, че на докторката са дадени лекарства.

Според директорката са Спешния център алкохолната проба е показала 1,44 промила.

„Д-р Димова ми каза, че не пие, не приема алкохол и е дошла на работата си със собствения ѝ автомобил. Виждам колко добре е написан фиша, нямаше дъх на алкохол. Как решиха да я обвинят?”, пита директорката на Спешния център д-р Галина Лещарска.

Тя каза, че ще разгледа отново всички обстоятелства, преди да реши дали да уволни лекарката.

Екипът присъствал на мястото на катастрофата обаче смята, че близките на детето са били агресивни.

За катастрофата предстои да се произнесат експертите от полиция и прокуратура по образуваното вече досъдебно производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    copy-paste
    Докторката като гледам е пред пенсия. На новоговор му казвате Бърн-аут. Редовно етническите малцинства пребиват лекарите от спешното във Враца. А сомалийците отиват в спешното да се ЛЕКУВАТ зардади етническо-религиозни особености които ние сме ДЛЪЖНИ да уважаваме. Нямат личен лекар защото не знаят, че се ПЛАЩАТ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ. Който твърди друго е КСЕНОФОБ и използва ЕЗИК НА ОМРАЗА.
  • -11
    1
    Гг
    Е баси наглото племе са тези лекари. Некадърни, пияни, дрогирани. Убиват хора и все още няма присъди за тях. Нещастна държава
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари