Лекари в Пазарджик спасиха 2-годишно дете, погълнало ключодържател

0
Момченцето е извадило късмет, че ключодържателят е попаднал в хранопровода, а не в трахеята, защото последиците можеха да са фатални, заяви д-р Димитър Иванов​
Момченцето е извадило късмет, че ключодържателят е попаднал в хранопровода, а не в трахеята, защото последиците можеха да са фатални, заяви д-р Димитър Иванов​

Момченцето е извадило късмет, че ключодържателят е попаднал в хранопровода, а не в трахеята

Дете на 2 години и два месеца е спасено от лекари от МБАЛ - Пазарджик, след като погълнало играчка-ключодържател от пакет с кроки.

Това съобщиха от пресслужбата на лечебното заведение.

На 11 януари около 18 часа момченцето е докарано в Спешно отделение от родителите си от Велинград. От рентгеновата снимка, която носели станало ясно, че в хранопровода на детето е попаднало чуждо тяло.

След направените изследвания и консултации със специалист, то е насочено към УНГ отделението. Наложило се е да бъде извършена спешна операция по изваждане на предмета заради симптоми на дихателна недостатъчност на момчето, седем часа след неговото поглъщане.

Д-р Владимир Атанасов извършва успешно операцията в екип с медицинска сестра Ваня Райчева, анестезиологът д-р Димитър Иванов и анестезиологичната сестра Нели Славова.

"Детето е имало късмет, че ключодържателят е попаднал в хранопровода, а не в трахеята, защото последиците можеха да са фатални", коментира началникът на ОАИЛ д-р Димитър Иванов. Той апелира родителите да бъдат внимателни при закупуването на царевични пръчки с играчка.

Според него е недопуснимо и опасно да се дават без надзор в ръцете на малки деца. Малкото момченце е изписано тази сутрин от УНГ отделението на МБАЛ-Пазарджик, а лекарите се надяват подобни случаи да бъдат изключение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари