Лекари спасиха бебе, родено 56 дни след смъртта на майка му

2
На бял свят се е появило живо и здраво момиченце, тежащо едва  1,3 кг.
На бял свят се е появило живо и здраво момиченце, тежащо едва 1,3 кг.

Полски лекари успяха да спасят бебе, въпреки че майка му изпаднала в мозъчна смърт. Удивителният случай разказва Gazeta Krakowska, цитиран от Woman.ru, предава Gramofona.

30-годишна пациентка е била докарана в болницата в Краков в тежко състояние. Жената била в 20-та седмица от бременността. Лекарите подозирали, че жената е с аневризъм в мозъка, била в изключително тежко състояние. В един момент медиците преценили, че жената е изпаднала в мозъчна смърт. Те се съсредоточили върху нероденото бебе и спасяването на неговия живот.

„Работя 27 години и това е третият подобен случай в практиката ми“, разказал един от лекарите. Той допълнил, че едва в този случай с колегите си са успели да запазят живо нероденото бебе.

8 седмици лекарите поддържали жизнените функции в организма на майката. През това време нейните близки идвали постоянно в болницата, четяли книги и пеели песни на бебето.

През февруари е направено цезарово сечение и на бял свят се появило живо и здраво момиченце. При раждането си то било едва 1,3 кг.

Бебето е престояло 5 месеца в болницата, тъй като лекарите се притеснявали за състоянието му. В момента момиченцето вече е с баща си, а лекарите са убедени, че рискове за живота й няма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари