В Хасковската болница лекуват 14-дневно бебе с КОВИД в мизерни условия

0
Лекар заплашвал майката на бебето, че ако се оплаква, няма да лекува детето
Лекар заплашвал майката на бебето, че ако се оплаква, няма да лекува детето Видео: bTV

14-дневно бебе е най-малкият пациент с COVID-19 в хасковската болница. След двуседмично лечение бебето вече е добре, но майката се оплака от липсата на условия в инфекциозното отделение

Заразата влиза в семейството на новородения Мартин чрез бащата на детето и 14 дни след раждането то също е с положителна проба, разкрива bTV

Педиатър ги насочва към детското отделение на хасковската болница. След направен рентген и установена двойна пневмония бебето и майката са приети в инфекциозното отделение.

„Първата вечер бяхме сами. На мен ми направиха PCR тест, който се оказа отрицателен. Следващите осем вечери при нас бяха поставени най-различни пациенти с коронавирус. Стаята е доста малка – два на два метра“, разказва майката Жанет Маринова.

От болницата не отричат, че е имало смесване на пациенти в отделението заради липсата на легла. 

Допълнителен стрес за майката са били и липсващите условия за отглеждане на бебе – детето спи в кошчето от количката, няма условия за приготвяне на млякото му, за повиване и за къпане.

Детето вече е с отрицателен тест и предстои изписването му. Майката обаче се съмнява и в качеството на лечението. Оплаква се и от натиск от лекар от инфекциозното, който заплашил, че ако се оплаква, ще спре да лекува бебето.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Май е такъв един месец, в който да идеш на плаж е още рано, а да започнеш диета е вече късно...

Харесай Дунавмост във Фейсбук