Лекари сбъркаха тумор в мозъка с бушуващи хормони

1

Младо момиче премина през истински ад, за да разбере, че страда от неизлечим тумор на главния мозък.

Повече от 30 пъти Дженифър търсила лекарска помощ за ужасните главоболия и припадъци, които я измъчвали от 13-годишна възраст, но те в един глас й отговаряли, че симптомите са свързани с половото съзряване.

Майка й многократно повтаряла на специалистите, че при нея този процес се случил рано, още на 9-годишна възраст, но те не я чували и приписвали лошото състояние на момичето на бушуващите хормони. Когато навършила 15 години, Дженифър си направила изследване със скенер на главния мозък и лекарите открили растящ раков тумор в главата на момичето, пише "Дейли мейл", цитиран от Zajenata.bg.

Дженифър незабавно била вкарана в клиника в Кеймбридж. Заради тежкото заболяване тя трябвало да изостави училището. 

В началото туморът се намирал в предната част на главния мозък и нямало как да бъде отстранен. По-късно обаче пораснал и се преместил, което позволило и извършването на хирургична операция.

През септември 2014 година момичето било подложено на 11-часова операция. Раковото образувание обаче не било отстранено напълно, тъй като лекарите се опасявали от парализа. Биопсията показала, че Дженифър има неизлечима олигодендроглиома и лекарите я предупредили, че два пъти годишно ще трябва да минава изследвания на скенер, а през няколко години ще трябва да й се правят операции.

В момента младата британка, която вече е на 22 години, учи за писател, но страда от посттравматично стресово разстройство. Дженифър е посланик на добра воля в благотворителна организация  The Brain Tumour Charity.

Източник: Zajenata.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари