Лекари оставиха кърлеж в жена, защото нямала 10 лева

0
Лекари оставиха кърлеж в жена, защото нямала 10 лева

Налагало ли ви се е да имате нужда от Спешна медицинска помощ? Е, ако не ви се е случвало и не живеете в Перник, то със сигурност ще останете шокирани след прочита на следващата история, която се е развила в Спешния център на МБАЛ "Рахила Ангелова", съобщава zapernik.com.

В четвъртък вечерта перничанката Деси от квартал "Тева" е излязла с приятелки на новата детска площадка. Още от предния ден Деси има съмнения, че нещо не е наред по тялото. Тя предполага, че й се е забил кърлеж в крака, но така и не разбрала дали е така. На детската площадка и прилошало. Приятелките й я посъветвали да отиде в Спешното отделение на пернишката болница.

"Отидох до Спешното. Видях една жена на портала и попитах към кого да се обърна, тъй като имам съмнения, че имам скъсан кърлеж в себе си. Питаха ме какво съм направила. Понеже съм се почесала и съм го скъсала. Те казха "лягай", за да ме погледнат. Бяха започнали да изкарват инструментите, за да го извадят. И питаха: "Ще платиш ли?". На една бележка пишеше, че се плаща по 10 лева. В момента нямах възможност и те като чуха викат "Ставай!" и леко ме побутнаха", разказа Деси. Медицинските лица в Спешното казали на перничанката, че когато намери възможност да си плати, тогава да се яви пак за изваждането на кърлежа.

Ако кърлеж не се извади от тялото на човек ведтнага, има голяма опасност той да се разболее от лаймска болест. Деси е и здравноосигурена, но и това не помага срещу таксата от 10 лева за изваждане на кърлеж.

След като Деси разказва историята си човек от ZaPernik.com, той я придружава до Спешното отделение на пернишката болница, където около 30-минутно чакане на опашката перничанката е приета.

В коридора на Спешното имало мъж с пострадал пръст, жена с прерязани вени и още няколко човека с кърлежи. Повечето от тях чакали повече от 1 час, за да могат да влязат в кабинета.

Жената с прерязаните вени чакала с превързана ръка около един час, за да пристигне доктор от столичния квартал "Княжево". Пациентите в коридора на глас се възмущават на работата на медицинските сестри и лекарите в Спешния център.

"Преди 2 години моя приятелка идва и това го нямаше. Как да плащаме тия такси? С какво? Нали плащаме здравни осигуровки...", възмущава се жената.

"Досега 5 пъти да се бях върнал и отишъл в "Пирогов"., казва мъжът с прерязания пръст.

Медицинските служители се оправдавали с това, че те трябва да се бръкнат с 10 лева от джоба си, ако извадят кърлеж и пациента не си плати сумата.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари