Лекар: Травмите на ранените при катастрофата на "Струма" не са тежки

1
Когато ранените се стабилизират, ще бъдат транспортирани към Северна Македония
Когато ранените се стабилизират, ще бъдат транспортирани към Северна Македония Снимка: БНТ, стоп кадър

7 души са настанени за лечение в "Пирогов", 6 от тях са с изгаряния и един със счупване. Той е настанен в травматологията, уточни директорът на "Пирогов" проф. Иван Поромански

Директорът на  болницата заяви пред БНТ, че състоянието им е вън от опасност и всички са получили необходимата им медицинска помощ. Травмите им не са тежки и всичките консултации са направени. Предстои обработка на раните и някои оперативни интервенции от травматолозите, ако се налага.

"Всичко, което трябва за гражданите на РСМ е направено, както се прави за всеки български гражданин. Има едно момиче - контактно, адекватно. След като се стабилизират ще бъдат освободени, работим заедно", каза проф. Поромански.

В болницата по-рано бяха премиерът Зоран Заев и министрите на здравеопазването и външните работи на Република Северна Македония.

Премиерът на Република Северна Макенодия Зоран Заев благодари за бързата реакция на българските власти при трагедията на АМ "Струма". Той заяви, че оцелелите при инцидента са пътували в задната част на автобуса и са успели да счупят едно от стъклата, за да се спасят от пожара.

Когато ранените се стабилизират, ще бъдат транспортирани към Северна Македония.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари