Лекар спаси 5 пациенти с масивен инфаркт за едно денонощие

1
Това се е случило в областната държавна болница в Пазарджик
Това се е случило в областната държавна болница в Пазарджик

Инвазивен кардиолог спаси живота на петима пациенти с масивен инфаркт за едно денонощие, съобщиха от областната държавна болница в Пазарджик.

38-годишният д-р Владимир Иванов ъна приетите в тежко състояние пациенти в рамките на 24 часа. При спешни ситуации, като остър миокарден инфаркт или нестабилна ангина пекторис, е важна всяка минута, за да се предотврати голяма некроза и загуба на сърдечна тъкан, като значително се намалява рискът от усложнения и от летален изход, поясниха от болницата.

Кардиологът е извършил по спешност коронарна ангиопластика, или балонна дилатация, с поставянето на стенд по минимално инвазивен път на петимата пациенти с остър миокарден инфаркт. Д-р Владимир Иванов ръководи катетаризационната лаборатория към МБАЛ -Пазарджик. Завършил е медицина в Германия, където е защитил специалност по вътрешни болести и кардиология и докторска дисертация.

След 15 г. в Германия, миналата година той се връща у нас и по покана на директора на болницата д-р Васил Вълчев започва работа в МБАЛ-Пазарджик.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари