Лекар посочи кои продукти от супермаркетите са вредни за здравето

0
Пастьоризираното мляко е един от продуктите, които са опасни заради  специфична трансформация на млечния протеин при пастьоризацията
Пастьоризираното мляко е един от продуктите, които са опасни заради специфична трансформация на млечния протеин при пастьоризацията Снимка: iStock/Guliver

В днешно време в магазините може да се намери и от пиле мляко. Това обаче не означава, че всяка предлагана стока е подходяща за нас

Напротив, в стремежа си да получат печалба и производителите, и търговците могат да предлагат продукти , които не само не са полезни, но дори са и вредни, пише zdrave.to

Диетологът Анна Дробишева изброи „някои продукти от супермаркетите“, чиято употреба може да бъде вредна за здравето.

Според експертката пастьоризираното мляко е един от тях.

Тя отбелязва, че по време на пастьоризация настъпва специфична трансформация на млечния протеин, което нарушава процеса на храносмилане.

Поради пастьоризацията 75 процента от населението развива непоносимост към лактоза“, обяснява Анна Дробишева. Експертът има отрицателно отношение и към използването на рафинирани растителни масла. След такава обработка маслата стават източник на канцерогени.

Друг продукт в супермаркета, който може да бъде вреден, е сладкото кисело мляко. Тези, които постоянно ядат от този продукт, може да имат проблеми с наднорменото тегло, инсулиновата резистентност, високата кръвна захар, предупреждава доктор Дробишева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    Отегчен
    Прясното мляко от векове се пастьоризира /вари, заварява/ щото иначе е лотария какъв патоген /включително туберколоза/ може да прихванеш от кравата. Нищо канцерогенно няма в рафинираните РАЗСТИТЕЛНИ мазнини. А киселото мляко дали е подсладено по нищо не се различава от обичайното като му нахакаш лъжица захар. Въпрос на вкус и култура на хранене. Аман от "експерти". Дето ми обясняват колко полезен бил селския домат, който се тори с оборска тор "на око".
  • 3
    2
    Доктор ох боли
    Ако беше посочил и кои сайтове са вредни за здравето този щеше да е на първо място по малоумие
  • 3
    1
    Валентина
    Мисля, че лекари и специалисти от Агенция по безопасност на храните са длъжни да публикуват списък с опасни за здравето храни. Смятам, че отровите в храните причиняват онкологичните заболяване.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари