Лекар: Ковид-19 се оказа проклет вирус

0
Един на всеки пет души развива заболяване
Един на всеки пет души развива заболяване

Един на всеки пет души развива заболяване

Един от пет души, преболедували коронавируса, развива някаква форма на постковид синдром. У нас статистиката е неблагоприятна, смятат експерти.

Фактор може да са малкото ваксинирани, което ни постави и на първо място в света по смъртност от заразата, предава bTV.

Всички в семейството на Лилия се заразяват с COVID-19 през 2021 г. Най-тежко боледува малкият ѝ син.

„Шест месеца след това той започна да проявява различни тикове по тялото. След това започнаха и вокалните тикове. След консултациите с множество специалисти се оказа, че диагнозата му е синдром на Турет. А най-вероятната причина според тях е преболедуването на COVID-19“, обяснява Лилия Стоянова.

Баща ѝ пък развива диабет. „Имаше много хора, които не вярваха в заболяването, нито в неговата тежест. Не предпазваха себе си, нито околните“, категорична е Лилия Стоянова.

Пловдивският медицински университет и Националният центъра по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) все още проучват постковид синдрома. Симптомите му са умора, „мозъчна мъгла“, температура, затруднено дишане, обриви, болки в ставите и други.

Това е една от печалните констатации на недобре завършилата ваксинационна кампания. Всяка имунна реакция е вид възпаление. И когато това възпаление не се овладее, то се превръща в патология. Смятаме, че именно това е причината“, твърди проф. Мария Николова, имунолог в НЦЗПБ.

А личният лекар д-р Спасов казва, че пациенти с постковид синдром идват в кабинета му с оплаквания и в момента – най-често с умора или главоболие.

„COVID-19 се оказа проклет вирус. Имаше пациенти с тромбози, имаше с новооткрита хипертония, имаше със заболявания на щитовидната жлеза, както и новооткрити диабетици. Работа ще имаме в следващите 10 години“, категоричен е д-р Мирослав Спасов.

Лекарят казва още, че продължителността на оплакванията при всеки човек е различна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    4
    спиро
    Известна южноафриканска лекарка Вики Дженингс, която се застъпваше за ваксини срещу COVID-19, почина внезапно от инфаркт. Това е един от нейните постове, в който се подиграваше с антиваксърите : „вече съм ваксинирана – сега чакам рогът на еднорога да ми порасне... https://postimg.cc/1fK1ZM9t
  • -5
    3
    LOL
    чиче, къде си да ни осветлиш какво пише за КОВИД в yandex.ru? ЦИТИРАМ ТЕ ДОСЛОВНО: Да зададеш истински въпроси, като например "is the vaccine dangerous?" Там има ли резултати относно постковид синдрома? Ти си знаещ, можещ, Дънинг и Крюгер (ама не Фреди) са твоите най-добри приятели, така че очаквам да формулираш въпроса си повече от перфектно! :D
  • 0
    2
    кво да кажем
    Iигурно оня с 217-те дози ваксина умира по няколко пъти на ден, а във времето в което не е умрял е болен! :) :) :)
  • 6
    1
    Ох, бе...
    А нещо да кажете за постоянно боледуващите ваксинирани с по няколко дози? Във фирмата ни, неваксинираните изкарахме зимата даже и без една хрема. Набоцканите поне по два пъти караха то грип, то ковид, то не знам си какво. Нещо да кажете за това?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари