Лекар: Хора, мийте си пъпа!

1
Семейна лекарка каза как да се къпем добре
Семейна лекарка каза как да се къпем добре

Семейна лекарка каза как да се къпем добре

Пет места от човешкото тяло, които се пренебрегват при миене и къпане, посочи семейната лекарка д-р Дженифър Каудъл от Школата по остеопатична медицина към Университета Роуън в Ню Джърси. Съответният видеоклип се появи в профила ѝ в TikTok, посочи Марица.

Според нея много хора пренебрегват чистотата на пъпа. "Отвратително е. Моля, измивайте го”, възкликна тя.

В допълнение, Каудъл призова да не се игнорира зоната зад ушите и между пръстите на краката, за да се избегне появата на различни инфекции.

В същото време специалистката посочи, че е необходимо краката да се измият напълно. „Не говоря за оставянето на сапунена вода да се стиха тях, докато се къпете. Говоря за измиване!“ подчерта разликата Каудъл.

Освен това е необходимо целенасочено да се отстрани замърсяването под ноктите. Тази важна част от грижата за себе си, според лекаря, често се забравя от другите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    2
    д-р Левайн
    На педя под пъпа - там трябва да се измива най-добре. Както и там, където слънцето не го огрява.
  • 5
    1
    Az
    Моля четете какво копирате: „Не говоря за оставянето на сапунена вода да се стиха тях, докато се къпете. Говоря за измиване!“
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари