Лекар: Електронните цигари с никотинови течности могат да бъдат много опасни

0
В подобни никотинови течности са открити психотропното вещество тетрахидроканабинол, което се придобива от марихуана, както и етерични масла
В подобни никотинови течности са открити психотропното вещество тетрахидроканабинол, което се придобива от марихуана, както и етерични масла Снимка: Дарик радио

Наскоро в световните агенции нашумя новината за първи смъртен случай от употреба на електронна цигара в Съединените американски щати. Здравната агенция в Илинойс информира за още 193-ма души в риск от развитие на неизвестно досега заболяване, предпоставка, за което е консумацията на цигари с никотинова течност.

Пред Дарик радио кардиологът проф. Борислав Георгиев изтъкна, че никога не би препоръчал на свой пациент цигара с никотинова течност. Електронните цигари с никотинови течности могат да бъдат много опасни, особено ако са купени от улицата. Той допълни, че в подобни никотинови течности са открити психотропното вещество тетрахидроканабинол, което се придобива от марихуана, както и етерични масла.

Медикът обаче призова да се прави разграничение между тези цигари, при които няма регулация, и никотиновите изделия, при които тютюнът се нагрява, но не гори, които са коренно различни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Иванчо пита баща си:
- Тате, какво е гола вода?
- Айрян без кисело мляко!

Харесай Дунавмост във Фейсбук